Érdekes világ

Legjobb vegyszermentes, bevált házi praktikák csótányok és hangyák ellen! Tudtok hasonló praktikákat?

Ha elárasztották a házat, a nagy esőzések, az őszi hűvös idő, vagy a tavasz miatt, ezek a módszerek nagyon hatásosak leehetnek ellenük.

Fillérekbe kerülnek, és gyakran kenterbe verik a drága, vegyszeres eljárásokat!

Gyakori probléma, hogy tavasszal, amikor éled a természet, vagy az őszi időszakban, amikor a rovarok meleget keresnek a hűvös idő miatt, a házakat lakásokat csótányok, hangyák lepik el.

Hirdetés

Az emberek egy része hajlamos ilyenkor tömény és mérgező vegyszerekhez nyúlni, de ez nem csak a környezetet hanem minket is mérgez!

Ráadásul sok helyen gond a háziállat is, mert kutya vagy macska van a háztartásban.

Ha az apró jövevények éppen a te lakásodat szemelték ki maguknak, te viszont inkább az ajtón kívül szereted tudni a természetet, vesd be házi praktikáinkat, és űzd el végleg a betolakodókat!

Ezek a módszerek nem univerzálisak, tehát könnyen lehet, hogy mindenkinek más válik be.

Azonban a tapasztalatok és visszajelzések alapján ezek a filléres “csodaszerek” a leghatékonyabbak a hívatlan vendégeink ellen.

Ecet, mint szúrós-szagú rovarűző

A szinte mindenhol bevethető ecetet itt is segítségül hívhatod: készítsd oldatot víz és 20%-os ecet egyenlő arányú keverékéből, töltsd egy szórófejes flakonba, és spricceld be vele azt a területet, ahol a hangyák és a rovarok megjelennek – a szúrós szagtól az ízeltlábúak azonnal csomagolni kezdenek.

Ha citromot éreznek, spuri!

Nemcsak az ecet, a citrom szagát sem bírják elviselni sem a hangyák, sem pedig a csótányok – utóbbiak egyébként valamiért az uborkától is irtóznak.

Két citrom kifacsart levét és héját öntsd fel két liter forró vízzel, mosd fel vele a padlót, majd hagyj nyitva egy ablakot, hogy a fejvesztve menekülő rovaroknak legyen hol távozniuk.

Szódabikarbóna, sütőpor

Érdmes lehet szódabikarbónát vagy sütőport szórni a repedések köré. A fehér pornak szaga ugyan nincs, ám mind a hangyákat, mind a csótányokat elpusztítja.

Hirdetés

Így készíts vegyszermentes rovarscapdát házilag:

Csótányok ellen

Tegyél egy befőttesüvegbe egy darabka cukrozott gyümölcsöt, az üveg oldalának pedig támassz egy kis pálcikát, vagy lógass ki belőle egy rongydarabot, hogy a csótányoknak legyen min felkapaszkodniuk – a kifelé vezető utat azonban már nem kell biztosítanod.

Hangyák ellen

Egy laposabb, kisebb tányérra tegyél valami nagyon finom falatot, amire tuti rákapnának a hangyák.

Ezt a tányért tedd egy néhány centiméternyi vizet tartalmazó nagyobb tálkába. A hanygák önként és dalolva futank bele a vízbe, majd fulladnak meg.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.