CímlapsztorikTudomány

Létezhet egy teljes világmindenség, amely a miénket kiegészíti: a világunk CSAK A FELE a teljes valóságnak?!

Megdöbbentő felfedezést jelentettek be.

Egy másik világ jeleit észlelték, mely a miénkkel együtt létezik, de egy másik síkban.

A mi valóságunk CSAK A FELE az egész valóságnak!

Hirdetés

Nem csak arról van szó, hogy létezik egy párhuzamos univerzum, hanem hogy a mi univerzumunk csak a fele az egésznek – a két univerzum együtt szükséges bizonyos kölcsönhatásokhoz.

Ezzel a „két univerzumos kozmológiai modellel” több korábbi kozmológiai és kvantummechanikai problémát is meg lehetne magyarázni.

A grafén egy atomnyi vastagságú szénlemez, lényegében grafitréteg, amely ismétlődő hexagonális mintázatból áll.

A kutatók pedig arra jöttek rá a kísérletek során, hogy a grafén új elektromos tulajdonságokat nyer, amennyiben két ilyen lemezt helyezünk egymás mellé, magyarán a két egyforma lemez kölcsönhatásának egyfajta új, egyedi fizika lesz a végeredménye, egy olyan fizika, amely külön-külön egyik lemezt sem jellemezte.

A kutatók ezután arra gondoltak, hogy mi lenne ha ezt az alapelvet, amely a két lemez kölcsönhatását jellemzi, kozmológiai szintre bővítenénk – magyarán:

Születhet-e újfajta fizika ha a lemezeket egész univerzumokra, és a köztük lezajló interakciókra cseréljük?

A válas a kísérletek során egyre inkább afelé tolódott, hogy létezik egy a mi valóságunkat kiegészítő másik valóság, másik univerzum.

Amikor a kutatók ezután még komplexebb világokat vizsgáltak, egyéb érdekességekre is felfigyeltek, például eddig ismeretlen energiamezőkre,

sőt arra is, hogy ezen kettős-világ (bi-world) működése milyen egyedi „lenyomatként” jelenne meg a kozmikus háttérsugárzásban – az sem kizárt, hogy ezt a „lenyomatot” akár tényleges mérésekkel is ki lehetne mutatni.

Hirdetés

Mint a kutatók elmondták:

Egy hamarosan publikálásra kerülő tanulmányukban például a modell segítségével az univerzum olyan alapvető jellegzetességei is természetesen magyarázhatóak, egyben a kettős-világ működéséből megjósolhatóak, mint például a Higgs-részecske.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.