CímlapsztorikÉrdekes világ

Levonhatnak a fizetésedből, ha nem oltatod be magad: szerintük joguk van hozzá

Akár 14 ezer forintnak megfelelő összeget is levonhatnak majd az oltatlanoktól havonta…!

Egy egészségügyi alapokon nyugvó, a járványt lepelként használó diktatúra van kialakulóban?

Az oltatlanok jogait csorbítva egyre abszurdabb javaslatok és rendeletek születnek.

Hirdetés

Nem vicc, a szomorú tény hogy ma már ott tartunk, hogy létezik olyan javaslat , amit nem sokkal ezelőtt rendeletbe is “öntöttek”, és érvénybe hoztak: miszerint azoknak, akik nincsenek beoltva, le lehet havi szinten vonni a fizetéséből.

Hogy miért?

Nos, egyfajta büntetésként, hogy így “ösztönözzék” az oltásra.

Ameirkában, a demokrácia és az emberi jogok őshazájában már megkezdték, és ki tudja, hogy az európai orzságok, köztük akár Magyarország mikor vesz át hasonlót.

A munkaadók havi 20-50 dolláros különleges felárat kezdenek kérni oltatlan munkavállalóiktól, írja az Egyesült Államok egyik legnagyobb egészségügyi ellátással foglalkozó tanácsadó cége.

“A munkáltatók megpróbálták az alkalmazottakat oltásra rávenni olyan ösztönzőkkel, mint a fizetett szabadság és a készpénz, de a Delta variáns az egész országban növeli a fertőzéseket és a kórházi kezeléseket – ugyanakkor, mivel az oltási arányok megálltak -, legalábbis megkeresést kaptunk legalább 20 munkáltatótól az elmúlt hetekben, akik fontolóra veszik, hogy egészségügyi oltalmi felárat számítanak fel a nem oltottak számára, hogy növeljék az oltási arányt a munkavállalók között,”

– mondta Wade Symons, a Mercer szabályozási erőforrás csoportjának vezetője.

Az oltások ösztönzésére és a dolgozók és családjaik egészségének megőrzésére irányuló közegészségügyi okok mellett anyagi oka is van.

A koronavírus súlyos betegségekhez és drága kórházi tartózkodáshoz vezethet, ami a munkavállaló és a cég által fizetett biztosítás terhére történik, és emeli a díjakat is.

Hirdetés

A New York Times múlt heti cikke számos példát vázolt fel arra, hogyan vezethet a korornavírus a be nem oltottak magasabb költségeihez és egészségbiztosítási díjaihoz.

“A koronavírussal való kórházi kezelés az Egyesült Államokban jellemzően hatalmas számlákat generál,”

– írta Dr. Elisabeth Rosenthal és a Stanford Egyetem munkatársa Glenn Kramon.

Szerintetek ehhez hasonló “javaslat” mikor születik majd meg Magyarországon?

Mert sokak szerint itt is csak idő kérdése, hogy ösztönzések helyett komoly büntetésekkel nézzenek szembe azok, akik nem hajlandók oltakozni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!