MisztikumMúltidéző

Ma is rejtély az 1200 éves hindu templom: egyben faragták ki a sziklás hegyoldalból, senki sem tudja, hogyan

Egy elfeledett fejlett technológia nyomai a múltban?

Egy 1200 éves templom tartja lázban régészeket már egy jó ideje Indiában. A templom ugyanis egy máig ismeretlen módszerrel épülhetett meg.

Olyan, mintha csak lézerrel vágták volna ki a sziklából…

Hirdetés

Építészeti csoda, egyben rejtély

Nem csalás, nem ámítás, tényleg egyetlen sziklatömbből lett kialakítva az egész, pedig meglehetősen bonyolult.

Ezért nem is érti senki, hogyan kivitelezték, kik és milyne eljárásokkal kezdtek neki. És hogy lehettek ennyire pontosak…

Akik már látták a templomot belülről, különösen az ott járt régészek, azokat teljesen ámulatba ejtette a templom különleges világa és felépítése.

Mai modern technológiával is csak nagyon nagy odafigyeléssel tudnánk ezt kivitelezni. A templom titokzatos alkotói pedig gond nélkül megépítettek egy ilyet.

Ellora és Ajanta barlangtemplomai megelőzhették a korukat?

Ismeretlen módszerek, építészeti bravúrok

Visszatérve a templom technikai részleteire: olyan faragások, részletgazdag minták vannak a falakon és a belsejében, melyek minimum már-már létezeres etchnológiát feltételeznek.

Egyesek ténylegesen fel is vetették, hogy a templomot talán ősi idegenek emelhették, egy fejlett lézeres technikával, méghozzá úgy, hogy szimplán “belevágták” a sziklába az egész templom tervrajzát.

Vagy ha emberi alkotás, akkor ez a legprecizebb valaha elkészített ilyen jelelgű templom.

Itt nem tégláról téglára alkottak meg valamit, hanem több szinten előre gondolkodva egyszerűen kivájták, mégis tűpontos lett minden mértani egysége.

Hirdetés

Titokzatos szóbeszédek a múltból

A környéken élők között kialakult szóbeszédek és egyes ősi legendák szerint a templom, egy ősi földönkívüli technológiának adott egykor otthont.

Bár bizonyítékokat soha nem találtak rá, sokaknak éppen elég sokatmondó az, hogy az építészmérnökök vakarják a fejüket azzal kapcsolatban, hogyan vájták ki tűpontosan a sziklából az egész templomot egyben…

Léteznek olyan feltételezések is, miszerint egykor egy titokzatos uralkodó sírhelye volt az egész templom.

Egy olyan magasabb szintű tudást képviselő uralkodóé, vagy vezetőé, akit az építők tiszteltek és aki lévén olyan tudás birtokába jutottak, ami több ezer évvel előzte meg az adott korszakot.

Ma turisták milliói utaznak oda évről évre, és csodálkoznak azon, amit látnak.

A világ legnagyobb talányai között van

A templom építésének mikéntje ma is a világ legnagyobb rejtélyei között van számon tartva.

Az egyiptomi piramisokhoz hasonlóan itt is túl sok a talány, ezért mindenféle elmélet felmerült már, és a régészek folyamatosan tanulmányozzák a helyet, hogy rájöjjenek:

Mi a végső titka az 1200 éves templomnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!