Címlapsztorik

Magyarország 4-0-val kiütötte Angliát, 1953 óta vártunk erre a sikerre, vezetjük a csoportot a Nemzetek Ligájában

🇭🇺🇭🇺Soha nem volt még szinte ekkora siker, FELNÉGYELTÜK az angolokat!🇭🇺🇭🇺

A magyar futballválogatott negyedik Nemzetek Ligája mérkőzésén másodszor nyert, a hazai 1-0-s siker után idegenben 4-0-val megsemmisítette Angliát. Nagy győzelem volt, az enervált angolokat a saját közönségük fütyülte ki, miután a második félidőben el sem találták a kaput.

Az angolok kilenc helyen változtattak azon a csapaton, amelyik az olaszokkal játszottak szombaton. Marco Rossi a kapuban cserélt, Dibusz Dénes állt a gólvonalon, Schäfer András visszatért a középpályára, miután a németek ellen letöltötte eltiltását.

Hirdetés

A 3-4-2-1-es felállás ezúttal sem változott. Ha végig akarja nézni, mi történt a Himnusz alatt, itt megteheti.

A magyar válogatott nem volt nagy nyomás alatt, az angolok akkor jártak legközelebb a gólhoz, amikor Orbán a 36. percben a saját kapuja felé fejelt, de Dibusz akkor is a helyén volt.

A hazai szögletek veszélyesek voltak, de egyik sem annyira, hogy a szívünkhöz kellett volna kapnunk.

A második félidőben az angolok felgyorsították a játékukat, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani, Rossi pedig már az 55. percben érezte, hogy frissíteni kell, és Szoboszlai helyére Gazdag, Styles helyére pedig Nagy Ádám állt.

Mivel a válogatott visszaállt és fegyelmezetten zárta le a területeket, az angolok ötlettelen, olykor lassú adogatása veszélytelen volt. A csapat ezúttal is igazolta, mennyire képes megnehezíteni, megkeseríteni a riválisai dolgát.

Most azonban azt is igazolta, hogy egy pillanat alatt a kapu elé tud kerülni. A Szalai helyére beálló Adám Martin megharcolt egy labdáért, megtartotta a térfél közepén, majd tökéletesen szöktette Sallait, aki a tizenhatoson belül állítgatás nélkül külsővel elrúgta a labdát Ramsdale lába mellett.

A 77. percben Kane használható labdát kapott a szélről, kilenc méterről fejelt, a kapufáról pattant vissza a labda a mezőnybe, a center megpróbálta átvenni, de másodszorra már nem tudta, így odalett a helyzet.

A 81. percben Magyarország berúgta a harmadik gólt. Nego fejesét még hárították a védők, a kipattanót készítette le Ádám Martin a támadást kísérő Nagy Zsolt elé, aki 17 méterről külsővel, pazarul lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A 29 éves felcsúti védő ennek a 11 napnak a legnagyobb felfedezettje, mert a németek ellen is eredményes volt szombaton.

Hirdetés

Stones-t a hajrában még kiállították, a mieink nem törekedtek még jobban a gólarány javítására, de magabiztosan passzolgattak, és Angliának esélye sem volt a szépítésre, miután alig volt náluk a labda.

Hogy teljes legyen az angol KO, arról gazdag gondoskodott, amikor lazán átpörgette a labdát a kimozduló kapus felett. Ha Anglia nem is veszi komolyan ezt a sorozatot, négy gólt biztosan nem akart kapni, mert így könnyen ki is eshetnek az A divízióból.

Tavaly szeptemberben Eb-selejtezőn Anglia ugyanilyen verte a mieinket a Puskás Arénában, ez most egy méltó visszavágás volt.

A csoport másik meccsén a németek 5-0-val küldték haza az olaszokat, és ezzel feljöttek a második helyre.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.