Címlapsztorik

Márki-Zay: Kinek jó, ha Dobrev Klára van Orbán árnyékában?

Az egykori közös ellenzéki miniszterelnökjelölt szerint itt egy az elit által játszott piszkos játszma zajlik, egy cirkusz, amit több mint 30 éve folyamatosa “vetítenek” 10 millió magyarnak.

Ugyebár nemrég nagyot ment a hír, hogy a Demokratikus Koalíció bejelentette: árnyékkormányt alakít Dobrev Klára vezetésével.

Még az ellenzéki térfél is alaposan felhördült a hír hallatára.

Hirdetés

Nagyon sokan pedig úgy vannak az egésszel, hogy ez nem más, mint Orbán hatalomban tartásának kísérlete és egy nyílt hadüzenet az ellenzéknek.

Márki-Zay szerint a történések nyomán három kérdést kell megválaszolni:

Alkalmas-e egyedül a baloldal, a jobboldali és centrista ellenzékiek nélkül a Fidesz leváltására?

Alkalmas-e egyetlen párt önmagában a Fidesz leváltására?

Alkalmas-e egy politikai kormány egy szakértői kormánnyal szemben az ország problémáinak megoldására?

Azt írja:

Amennyiben a válasz akár csak egyetlen kérdésre is nem, „akkor a DK árnyékkormánya az ellenzék megosztásával a centrális erőteret építi újra és a Fideszt tartja hatalmon”.

“Még túlságosan bennünk él a kádári – és gyurcsány korszak elleni ellenszenvunk, amikor azt kívántuk, hogy menjenek a fenébe. Persze szimpatikus a DK néhány beszólása és ötlete, de sajnos még nem jelenthető ki, hogy az ellenségem ellensége az én barátom.

Hiba volt az is a DK részéről, hogy az árnyék kormányt telerakta pártpolitikusokkal, levitézlett emberekkel, mint például Molnár, vagy Vadai.

Hirdetés

Ebben a helyzetben csakis semleges emberekre, szakértőkre van szüksége az országnak, és egy új kormányban természetesen lehetnek DK-s politikusok, de töményen önmagában a DK elfogadhatatlan, akármennyire is utáljuk a fideszt, mely egy elviselhetetlen és már sokszor nevetséges diktatúrát hozott létre.”

-jegyzi meg egy kommentelő, ami nagyon jó lakmusz papírja az ellenzéki szavazók gondolkodásának.

Egyik kutya, másik eb.

Ami viszont még nagyobb baj, hogy elkezdte ez az egész igazolni azt az “összeesküvés elméletet”, hogy ez az egész csak egy cirkusz, amit 10 millió magyarnak rendeznek folyamatosan, és amit 4 évente csúcsra járatnak, hogy mindenki elhiggye:

van értelme a szavazatának és van választása is.

Valójában mindez csupán illúzió.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.