CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Matematikus fejtette meg a Da Vinci-kódot, megvan a világvége pontos dátuma: sokkoló információk kerülhettek napvilágra

Tényleg kitörhet a pánik?

Hatalmasat robbant a hír és egy kisebb pánikot is okozott amikor még 2010-ben Sabrina Sforza Galitzia, a Kaliforniai Egyetem munkatársa egyszer már meghatározta, mikorra várható a világvége Leonardo da Vinci leghíresebb festménye alapján

Akkor azonban azonban nem közölt részleteket arról, hogy ezt a dátumot hogyan határozta meg.

Hirdetés

Anatolij Pasko ukrán matematikus most részletesen felvázolta, hogyan jön ki a matek.

Ez pedig egy sokkoló és egyben nagyon pontos előrejelzése lehet a világvégének, mely az emberiség előtt áll.

A számítások az alábbi módon “jöttek ki”:

Az asztalnál 12 apostol és Jézus Krisztus ül, tehát összesen 13 személy. Mögöttük 8 festett fal van. 13 + 8 = 21 – ez a szám a hónap napja.

A freskón látható szoba mintha mozogna valahol, a három ablakon kívül pedig tavasz van. A három ablak a március hónapot jelképezi.

A szoba feletti plafon rácsos, amiben 36 rés van. 36 × 21 = 756 nap, 13 ember × 24 láb (Jézus lába nem látható) × 5 ujj = 1560 nap. 13 ember × 26 kéz × 5 ujj = 1690 nap. 756 + 1560 + 1690 = 4006. Ez az év.

Általános következtetésként tehát az ukrán matematikus azt vonta le, hogy a világvége valószínűleg 4006. március 21-én lesz.

Ez egy hihetetlenül messzi dátum, ugyanakkor civilizációs léptékben meglehetősége közel van, hiszen alig két évezreden belül elpusztulunk.

A végeredmény egyébként ugyanaz, ami a Sabrina Sforza Galitzia által megosztott dátum.

Hirdetés

Sokak szerint azonban még ennél is jóval hamarabb a semmivé válhat a civilizációnk, ha nem kezdünk valamit a Földön jelenleg is zajló káros folyamatokkal és a tömeges kihalási hullámmal, a globálisan szélsőséges időjárással.

Isaac Newton ráadásul szintén készített világvége jóslatot, ő azonban egy jóval közelebbi, sajnos sokkal reálisabb dátumot határozott meg.

Ez pedig valamikor 2040 és 2050 közé esik…

Ti mit gondoltok?

Mikor jön el az emberiségért a világvége?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!