CímlapsztorikÉrdekes világ

Vészesen sovány Lagzi Lajcsi a börtönben: sokkoló felvételek aggasztják a magyar internetet

Döbbenetes…! Meddig fogja még bírni?

Fél év sincs már hátra, hogy újra szabad ember legyen Galambos Lajos. Illetve dehogy lesz még szabad a nyáron, hiszen hosszú hónapokat kell reintegrációban, a saját házába zárva töltenie, mire végképp maga mögött tudhatja az áram-, víz- és gázlopásos ügyét.

A már korábban előzetesben töltött hónapok, a jó magaviseletért járó esetleges kedvezmény, valamint a remélt reintegrációs engedély miatt a 42 hónapból végül

Hirdetés

„csak” 14-et kell bent töltenie a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Ott, ahol tavaly áprilisi bevonulása óta a gyengélkedőn tartózkodik Lajcsi.

Már kint is több egészségügyi problémával küzdött – ezek miatt kérte a büntetése felfüggesztését is, amit végül elutasított a bíróság –, bent pedig a hírek szerint csak tovább romlott az állapota.

Változatlanul szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot tud fogyasztani, ami igencsak egysíkú étkezésnek minősül.

Nem mondom, hogy nem lehet ráismerni, de igen sokat fogyott bent Lajcsi. Szerintem nagyjából tizenöt kilóval lehet kevesebb, mint amikor bejött.

Ez nem is csoda, hiszen – ahogy hallom – szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot vesz magához

– mondta egy, a neve elhallgatását informátorunk.

A gyengélkedőt azóta el sem hagyta, amióta be kellett vonulnia.

Nem mehet a többi rab közé, csak akkor találkozhat másik elítélttel, ha azt is a gyengélkedőre küldték valamiért.

Hirdetés

Nem mehet ki sétálni sem az udvarra, de még a kantinba sem vásárolni. Ha valamit szeretne, a személyzettel kell elhozatnia. Amúgy ugyanúgy vonatkoznak rá a bv-szabályok, mint bárki másra: akkor kel és fekszik, mint a többi rab.

Egy-két hónapon belül be kell majd adnia a reintegrációs kérelmet a bv-nek, vagyis hogy a büntetése utolsó 10 hónapját a rácsokon kívül tölthesse.

– Ez nem azonos a feltételes szabadlábra helyezéssel.

Az esetleges reintegráció alatt nyomkövetőt kell majd viselnie a bokáján az ügyfelemnek, és nem hagyhatja el az otthonát sem, csak kivételes esetekben – mondta a Blikknek Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.