Tech-Kütyük

Mától itt a fizetős Facebook: egy korszakváltás kezdődött el

Ami késik, nem múlik – tartotta évek óta a mondás, meg hogy “nincs ingyen ebéd”. Eljött egy korszak vége és egy új kezdete.

Itt a fizetős Facebook

A Meta Platforms pénteken elindította előfizetéses szolgáltatását az Egyesült Államokban, amellyel a Facebook- és Instagram-felhasználók megvásárolhatják a hitelesítésüket.

Ez nagyon hasonlít a Blue nevű szolgáltatáshoz, amit Elon Musk vezetett be, miután megvásárolta a Twittert.

Hirdetés

Meta Verified egy kék kitűzőt ad a felhasználóknak, miután sikerült megerősíteniük személyazonosságukat.

A havidíjas szolgáltatás ára 11,99 dollár (kb. 4500 forint) a webes felület esetén, az okostelefonos applikációkon picit többet, 14,99 dollárt kell fizetni

– olvasható a Meta közleményében.

A szolgáltatás, amelyet a Meta közlése szerint februárban tesztelt, a Snapchat, valamint a Telegram üzenetküldő alkalmazás nyomdokaiba lép, és arra irányul, hogy a vállalat diverzifikálja bevételeit a reklámoktól

–számolt be róla a Reuters.

Aggasztó tendencia: idővel minden fizetőssé válik?

Elon Musk a Twitter felvásárlása után bevezette a Blue előfizetési szolgáltatását, amely lehetővé teszi, hogy az emberek fizessenek a kék pipaért, amely korábban csak politikusok, újságírók és más közszereplők ellenőrzött fiókjaira korlátozódott.

Észrevehető a tendencia, hogy a nagyvállalatok eddig ingyenes termékeiből próbálnak pénzt facsarni magukat.

Lásd többek között a Citromail fizetőssé tétele szintén…

Azonban a teljes fizetőssé tételt egyelőre sokan etikátlannak tartanák, így a cégek prémium szolgáltatások bevezetésével próbálják ezt megoldani, és az ingyenesen használható részek megnyirbálásával.

Hirdetés

A tendenciából érezhető, hogy a vége ígyis-úgyis az lesz, hogy aki ezeket a régi megszokott, normális módon akarja majd használni, annak fizetnie kell majd.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.