CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Nincs többé halál: a testünk nem pusztul el többé 2030 után – állítja a neves tudós

Sokkoló korszakváltás előtt állunk, néhány éven belül elérhetjük az „isteni létet”, ha igaz amit Ray Kurzweil állít, és a most a Földön élő emberek közül sokunk örökké fog már élni.

Eljöhet a nap, amikortól kezdve elérhető lesz az örök élet

Ráadásul ez a nap már nincs messze, ha komolyan vesszük Ray Kurzweil állításait, márpedig ő nem szokott csak úgy a levegőbe beszélni.

A híres jövőkutató ugyanis nem akármiket állít.

Hirdetés

Szerinte a technológiai szingularitás hajnalán vagyunk és tényleg csak egy kicsit választja el az emberi fajt attól, hogy örök életű lényekké váljunk.

Ezt bővebben is kifejtette:

„2030-ra az ember eléri a halhatatlanságot.”

Az idézet nem egy tudományos-fantasztikus műből származik, hanem az amerikai jövőkutató és feltaláló, Ray Kurzweilhez köthető.

A szakember szerint a genetika, a robotika és a nanotechnológia terén mind tanúi lehetünk a technológia fejlődésének, így hamarosan nanorobotok dolgozhatnak majd az ereinkben.

Az ember istenné fog válni?

A technológiai értelemben vett jövő a nanorobotokban van.

Ezek elméletben képesek a testben kontrollálni majd a jövőben a folyamatokat, és folyamatosan „javítani” minket.

Így lényegében örökkön örökké fiatalon tudnák tartani a testünket, bármennyire is sci-finek hangzik, a technológia mindössze néhány éven belül készen állhat rá Kurzweil szerit.

Ettől kezdve pedig az emebri már isteni lénnyé válhat részben, mert nagyobb hatalma lesz a halál felett mint eddig bármikor a történelemben.

Hirdetés

Szerinte képesek lesznek sejtszinten gyógyítani a testünket, így immunisak leszünk a betegségekre és az öregedésre – ezzel együtt pedig a halandóságnak is búcsút inthetünk.

Sőt, a tudatunk addigra már digitálisan lemásolhatóvá is válik, így egy új robot testbe ültetve akár virutálisan is „örökké élhetünk”.

Az emberi faj most szabadulhat meg a hagyományos értelemben vett biológiai testétől?

Sokak szerint ez a fordulópont, és a technológiai szingularitás lesz az, ami elhozza a korszakot, amikor az emberi faj megválik a saját testétől és már nem a hagyományos értelemben véve fog kinézni.

Egyesülhetünk a jövőben a gépekkel, hiszen részben vagy egészben idővel teljes tudatunkat ilyen mechanikus vagy nanobotokkal teli gépekbe tölthetjük.

Ily módon is örökké létezhetünk, testünk viszont már nem lesz biológiailag aktív test.

A tudtunk hordozója többé nem élő, hanem mechanikus lesz.

De ez már nagyon messzire vezet és a jövőkutatók is erősen vitáznak róla.

Ki mit gondol?

2030-ra vajon valóban eljön az örök élet és legyőzzük a halált?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.