CímlapsztorikÉrdekes világ

Meghalt Cserdi polgármestere, Bogdán László: egy ország gyászolja

A magyar közélet egyik legszimpatikusabb és legkiemelkedőbb alakja volt sokak szerint, aki egy egész falut kiemelt a szegénységből.

Bogdán László szegény cigány családban született Pécsett, 1974-ben. 2002-ben függetlenként Cserdi alpolgármestere lett, majd 2006-ban a település polgármesterévé választották, majd 2010-ben ismét.

Korábbi munkahelyén addigra bejárta a ranglétra minden fokát, a polgármesterség miatt termelési vezetőként búcsúzott a vállalattól.

Hirdetés

Nagy vitát váltott ki bűnmegelőzési programja: cigány gyerekeket vitt börtönlátogatásra.

Kezdetektől konfliktusai voltak a politikai pártokhoz kötődő cigányszervezetekkel. Öngondoskodásra alapozott módszerei sikeresek voltak, de ezek is vitákat váltottak ki.

Cserdiben oktatást indított a családoknak háztáji gazdaság üzemeltetéséhez szükséges szakismeretek megszerzésére.

A falu tulajdonában lévő földeken mezőgazdasági termelésbe kezdtek, hagymát, krumplit termesztenek, állattartással foglalkoznak, fóliasátort építettek. A megtermelt feleslegből szegény családokat támogatnak országszerte, többek között Pécsett, de még Budapesten is.

Sokszor volt kitéve súlyos incidenseknek: volt, hogy el akarták gázolni, volt, hogy leköpték egy fórumon, de nem adta fel. Idáig.

Cserdi község önkormányzata Bicsérd településhez tartozik, s Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal Bodai kirendeltségén a Blikknek telefonon megerősítették:

Igaz a hír, Bogdán László elhunyt, bővebb felvilágosítással azonban a család kérésére nem szolgálhatnak.

Az Index azt írja, a polgármester holttestére az önkormányzat egyik épületében talált rá, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. a portál úgy tudja, Bogdán László önkezével vetett véget életének.

A Hírklikk ugyanilyen információkat kapott.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.