Címlapsztorik

Megható vastaps fogadta a 19 éves magyar kutatómentőt az osztályban – VIDEÓ

Az osztály “BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD MARCI!” táblát tartott a fiú elé, amit társai aláírásai és egy kis üveges ital díszített.

Mint ismert, Február 6-án hatalmas erősségű, a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát.

A világ döbbenten fogadta a katasztrófa sújtotta területről érkező híreket és felvételeket: a területen többezer épület a földdel vált egyenlővé, a romok maguk alá temettek többszázezer embert.

Hirdetés

Mint sok más ország, hazánk sem tétlenkedett:

A mentőcsapatok azonnal megindultak a katasztrófa helyszínére.

Összesen 167 ember, 29 keresőkutya utazott ki.

Óriási meglepetésben volt része Mező Marcellnek hazaérkezése után.

Íme a videó:

A 19 éves fiú, aki egy hétig segített a mentésben Törökországban, még tanul, épp végzős a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban.

Az osztálytársai hétfő reggel konfettizáporral és vastapssal fogadták az iskola hősét, aki a Jászberényi Mentőkutyás Szolgálat tagjaként, a Baptista Szeretetszolgálattal vett részt a törökországi földrengés mentési munkálataiban.

Az osztály “BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD MARCI!” táblát tartott a fiú elé, amit társai aláírásai és egy kis üveges ital díszített.

Marcell volt a 167 fős magyar mentőalakulat legfiatalabb tagja, mindössze 19 éves, aki 5 éves labradorjával, Blackkel dolgozott a túlélők felkutatásában a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 csapatával.

Hirdetés

A magyar csapatok a keresőkutyák segítségével összesen 35 embert tudtak kimenteni a romok közül, a baptistáknak pedig nyolc áldozat köszönheti az életét a rengés által sújtott térségben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.