CímlapsztorikÉrdekes világ

Megrohamozták oltásos panaszokkal az Alkotmánybíróságot: nagyon nagy a gáz!

Az Alkotmánybíróság tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban több mint ezerkétszázan fordultak a testülethez különböző oltásos alkotmányjogi panasszal.

Az indítványozók közül kilencszázhetvenen a védettségi igazolvány, harminckilencen a természetes immunitás alapján kiállított, ellenanyaghoz kötött igazolvány, míg kétszázhuszan az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltásának szabályozását támadták meg.

Hirdetés

Tekintettel arra, hogy ezekben az ügyekben a jogszabályi rendelkezések alkotmányosságát vizsgálja az Alkotmánybíróság, az ügyekben hozott döntések valamennyi érintettre vonatkozni fognak.

Jelenleg a koronavírus-oltásokkal összefüggésben három tárgykörben folyik alkotmánybírósági eljárás:

a védettségi igazolványhoz előnyöket fűző szabályozással;

a koronavírus elleni védőoltás egészségügyi dolgozók számára való kötelezővé tételével;

valamint a természetes immunitás alapján kiállított, ellenanyaghoz kötött igazolvány kiállításának feltételeivel összefüggésben.

Az első két tárgykörben már megtörtént az ügyek kiszignálása az előadó alkotmánybíróra, a harmadik esetkörben pedig hamarosan lezárul a főtitkári előkészítő eljárás.

Az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltásával összefüggő kormányrendeletet szeptember 16-ig 220-an támadták meg.

Az egyik indítványiozó így fogalmazott:

“Álláspontom szerint a védőoltás felvételének elmulasztásához fűzött joghátrány, azaz a szakképesítéssel rendelkező foglalkoztatott munkaviszonyának quasi rendkívüli felmondással történő megszüntetése olyan súlyú anyagi és erkölcsi következményekkel jár, amely egyáltalán nincs arányban a pandémia visszaszorításának céljával, és egyben a bevezetése időpontjára tekintettel észszerűtlen.”

Hirdetés

A természetes immunitás alapján kiállított, ellenanyaghoz kötött igazolvány kiállításának feltételeivel összefüggésben beérkezett – szintén indítványminták alapján készült – alkotmányjogi panaszok esetében az eljárás főtitkári előkészítő szakaszban van.

Ebben a tárgykörben szeptember 16-ig 39 indítvány érkezett.

Mit gondoltok?

Ezzel elindult valami?

Az emberek szeme kinyílt, és nem hagyják, hogy a tömeg, a NÉP birka módra lehetőség hiányában egyszerűen csak elfogadja a felsőbb döntéseket….?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.