Tech-KütyükTudomány

Megszüntetnék a terhességet és a szülést: borzalmas disztópikus fejlesztése van készülőben

Jönnek a “babafarmok”, ahol az embereket már nem világra hozzák, hanem lényegében “TERMESZTIK” őket, akárcsak a Mátrix című filmben…

A várandóság fiziológiai és mentális terhétől is megszabadítaná az emberiség erre vágyó részét egy új tudományos koncepció.

Az embermagzatoknak optimális fejlődési környezetet biztosító mesterséges anyaméhek részletesen kidolgozott, nyilvános ötletéről az amerikai New Atlas tudományos magazin számolt be hétfőn

Hirdetés

-írja a qubit.

Ha terhes vagy és dohányzol, vagy bulizol, vagy túl sokat stresszelsz, vagy elkapsz bizonyos betegségeket, vagy egyszerűen nem játszol elég

Mozartot a hasadban növekvő utódodnak, akkor lehet, hogy nem nyújtod a legjobbat a gyerekednek.

A tudomány nincs messze attól, mondja Al-Ghaili, az eljárás atyja, hogy képes legyen megismételni az ideális terhességi körülményeket egy szabályozott hőmérsékletű, fertőzésmentes méhben, kilátással.

A mesterséges köldökzsinór oxigént és tápanyagot biztosíthat, miközben a magzatvízben lebeg, folyamatosan frissülve pontosan testre szabott hormonokkal, antitestekkel és növekedési faktorokkal.

A baba által termelt hulladékok eltávolíthatók, átfuttathatók egy bioreaktoron, és enzimatikusan visszaalakíthatók “folyamatos és fenntartható friss tápanyag-utánpótlássá”.

A kis hangszórók arról is gondoskodhatnak, hogy a baba a lehető legjobb agyi táplálékot kapja. Itt szóba jöhet az összes klasszikus zene, valamint a szülő saját megnyugtató hangja is, hogy elkezdje kiépíteni ezt a felbecsülhetetlen értékű kapcsolatot.

Folyamatosan ellenőrizni fogják az életjeleket – csakúgy, mint előre sejthetően a testi hibákat és a genetikai rendellenességeket.

A kis utód valós idejű adatai egy telefonos alkalmazáson keresztül jelennek meg, valamint egy élő HD magzatkamera figyeli a gyermek fejlődését az embrió állapottól egészen a kilencedik hónapig.

Hirdetés

És potenciálisan azon túl is. Az emberi csecsemők a legtehetetlenebbek és legfejletlenebbek az állati utódokhoz képest.

Miért nem tudunk kipattanni az anyaméhből, és öt perccel később megtenni ingatag első lépéseinket, mint egy borjú?

Sőt, ha valakit eltántorít az a gondolat, hogy az értékes utód egy 400 egységet tartalmazó baba laboratóriumban nőhet fel, akkor kaphat egy akkumulátort, és a saját otthonában telepítheti a növesztő hüvelyt.

Al-Ghaili úgy érzi, hogy ez lesz az egyetlen lehetőség bizonyos szülők számára: azok számára, akik nem tudnak természetes úton teherbe esni vagy szülni.

De mivel kifinomult és bevált, minden leendő szülő számára választható lesz, és könnyen kapcsolódhat az IVF-hez, a genetikai szűréshez, az embriószelekcióhoz, a genetikai potenciál modellezéshez és a géntechnológiához, amelyekről tudjuk, hogy gyorsan közelednek.

A koncepció nem csak a várandóság 9 hónapjának terheitől mentesítené az emberiséget, de garantálná azt is, hogy a fogantatáskori génhibákat éppúgy jóvá tenné a legmagasabb, mesterséges intelligenciával és genomikai módszerekkel turbósított technológia, ahogy képes volna könnyűszerrel orvosolni a magzati rendellenességeket is. Mindezt úgy persze, hogy közben az összes életfunkció folyamatosan nyomon követhető a magzatot monitorozó eszközpark segítségével.

Ti mit gondoltok?

Ezzel az emberiség már tényleg elkezdett Istent játszani…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.