CímlapsztorikÉrdekes világ

Megtalálhatták a Nibirut, a végzet bolygóját a Naprendszer külső peremén? Ez még a tudósokat is sokkolta

Tényleg elindulhatott a Föld irányába?

Titokzatos bolygó a Naprendszer peremén: végzetes sumer próféciák

A Naprendszer-kutatás Loch Ness-i szörnye a külső Naprendszerben megbújó bolygó lehet és megindította a találgatásokat a legendás Nibiruról, a Végzet csillagáról, melyről állítólag sumer próféciák állítják, hogy egyszer összeütközhet majd a Földünkkel, elhozva a világvégét.

Korábban a tizedik, majd a Pluto leminősítése után a kilencedik bolygó néven szokták emlegetni azt, a számunkra láthatatlanul távol, a Naprendszer külső régiójában keringő fantombolygót, amelynek a létezésére különféle közvetett jelek utalnak, egyes szakemberek szerint.

Hirdetés

Egy ilyen, ám kissé új arculatú elképzelés az, a japán asztrofizikusok által felvetett elmélet, amely szerint a Kuiper-övben egy Földhöz hasonló bolygó is rejtőzhet.

Ez pedig egyes összeesküvés-elméletek hívei szerint mag a a legendás Nibiru.

Kőzetbolygó, mely nagyobb is lehet mint a Föld

Az új elképzelés persze nem légből kapott, hanem mérési adatokon alapul.

Ez esetben a mérések a külső Naprendszer ismert égitestjeinek mozgását, azok pályáit jelentik, amit befolyásolhat egy nagyobb tömegű másik égitest jelenléte.

A világvége próféciák

A sumer próféciák állítólag Zecharia Sitchin professzor értelmezése szerint a Nibiru többször Föld-közelbe került, ezzel veszélyeztetve a teljes civilizációt.

Sőt, több ezer év múlva (ezt több ezer évvel ezelőtt írták) a Föld kis híján össze is fog ütközni vele – állítják.

Sitchin kutatásainak hitelességét azonban soha nem sikerült minden hitelt érdemlően bizonyítani.

Sithcin könyvet is írt a Nibiruról.

A könyvben a szerző kifejti, hogy a bolygó háromezer-hatszáz év alatt egy elnyújtott ellipszis alakú pályán kerüli meg a Naprendszerünk Napját oly módon, hogy a Naprendszerbe belépve a bolygók forgásirányával szemben halad.

Hirdetés

A Nibiru az összeesküvés elmélet-hívők körében népszerű, feltételezésük szerint 2012-ben kereszteznie kellett volna a Föld pályáját, és össze kellett volna ütköznie vele, bolygónk pusztulását okozva ezzel.

Az UFO-hívők szerint a Nibiru törpecsillag, amely körül egy kisebb méretű bolygó kering, amelyen idegen humanoid lények élnek.

Más feltételezések szerint a Nibiru egy mesterséges égitest, amin magas fejlettségű és nagy termetű, emberszerű lények élnek, akik az égitest Föld közeli periódusaiban rendszeresen meglátogatják az emberiséget, és jeleket, nyomokat hagynak Földünkön.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.