Tudomány

Megvan a rák ellenszere, vége a rák korának és az áttéteknek, szenzációról beszélnek, csak a rákos sejteket öli meg

Az eddigi kutatások alapján csak a rákos sejteket öli meg, az egészségeseket nem. Nem gyógyszergyár fejlesztette, hanem egy privát kutatóintézet az USA-ban. Elindultak az emberi tesztelések.

Úgy tűnik, hpgy ez most nem nagyot mondás, hanem tényleg itt van, megvan a rák ellenszere és 20 év munka van benne.

Ráadásul az ellenszer egy tabletta formájában fog érkezni, így minden bizonnyal még túlságosan drága vagy hozzáférhetetlen sem lesz.

Hirdetés

A gyógyszert húsz éve fejlesztik az Egyesült Államokban, hatásosságát először egereken és kutyákon vizsgálták. Ez volt az előfeltétele a humán vizsgálat megkezdésének

– írta a Science.

A szakportál szerint az AOH1996 elnevezésű molekula egyedülálló hatásmechanizmusával megkülönbözteti a tumor- és a normál sejteket.

A tudósok lényegében megtalálták a rák elleni küzdelem Szent Grálját.

A hatóanyag a PCNA fehérje, a régi nevén úgynevezett proliferáló sejtnukleáris antigén rákos elváltozásait célozza meg. A PCNA mutálódott formájában „kritikus” szerepet játszik a DNS replikációjában, és minden „burjánzó daganat” állapotjavításában.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megvan az az apró jelemző, ami csak a rákos sejtekben közös és csak benük található meg, az egészséges sejtekben nem.

Így a rákellenes szer csakis a rákos sejteket pusztítja el.

A kezdeti eredmények ígéretesek. A kutatók eddig arra a következtetésre jutottak, hogy az AOH1996 képes megfékezni a tumor terjedését a vizsgált állatok sejtjeiben.

A következő lépés az embereken végzett klinikai vizsgálat első szakasza, amely már javában zajlik.

Hirdetés

A TABLETTA HATÁSOSNAK BIZONYULT AZ EMLŐ-, PROSZTATA-, AGY-, PETEFÉSZEK-, MÉHNYAK-, BŐR- ÉS TÜDŐRÁK KEZELÉSÉBEN, AMI MÁR CSAK AZÉRT IS ÉRDEKES, MERT AZ ANTIGÉNT, A PCNA-T KORÁBBAN „GYÓGYÍTHATATLANNAK” MINŐSÍTETTÉK.

Az áttörés a jövőben a daganatos betegek személyre szabott, célzott kezelését eredményezheti.

Mi több, már javában zajlik az embereken végzett kísérlet, első fázisa.

ha sikerrel járnak a nagy számú emberes kísérleteknél is, akkor körülbelül pár év múlva már a patikák polcaira kerülhet a rákellenes tabletta és végleg leszámolhat az emberiség a gyilkos kórral.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.