Egyéb

Minden férfi ősatyja 340 ezer éves? Át kell írni az emberiség eredetének történelmét!

Egy afro-amerikai DNS-ének Y kromoszómája nem a genetikai Ádámtól származik, hanem sokkal régebbről… Tudományos rejtély bontakozhat ki az emberiség eredete körül!

Lehet, hogy az emberiség kezdete nem éppen úgy történt, mint azt eddig a tudomány hitte? Sőt, könnyen lehet, hogy sokkal régebbiek vagyunk, mint azt sejtettük.

Tudományos rejtély bontakozik ki

Egy óriási tudományos paradigmaváltást eredményezhet az a friss kutatás, mely kimondta: a bolygón élő férfiak ősatyja közel 340.000 éves…

Hirdetés

A rejtély egy ameruni faluból indult, ahol találtak egy férfit, akinek valami nem volt rendben a DNS-ében lévő Y kromoszómával…

Albert Perry titkot rejtegetett a DNS-ében: egy Y kromoszómát, amely új információkat árul el fajunk eredetéről. Azt mutatja, hogy a legrégibb közös férfi ősünk apai ágon legalább kétszer olyan idős, mint ahogy eddig gondoltuk.

A férfi nemrég hunyt el, végül egy Dél-Karolina államban lévő családfa elemzés derítette ki az érdekes tényeket.

A hasonló gtesztekből és a tudományos ismereteinkből eddig mindenki úgy tudta a szakértők közül, hogy minden férfi Y kromoszómája egyetlen közös férfi őstől származik.

Genetikai Ádám, sehogy sem illeszkedő Y kromoszóma

Ez a férfi lehetett az úgynevezett genetikai Ádám, aki valamikor 60.000-140.000 évvel ezelőtt élhetett a bolygón.

A Perry DNS-ésben talált Y kromoszóma azonban sehogy sem illeszkedett bele ebbe a sémába, sőt…

Soha nem láttak még ehhez foghatót

A férfi Y kromoszómája teljesen más volt mint az eddigiek, soha nem találtak még ehhez foghatót.

Egy egész kutatócsoport kezdett el foglalkoznia rejtéllyel, mely egyre csak mélyült, ahogy tovább vizsgálták ezt az Y kromoszómát.

Kiderült ugyanis, hogy Perry nem Ádám génjeit örökölte. Y kromoszómája ugyanis annyira eltérő, hogy még csak nem is az adott időből ered. Perry őse ugyanis 338.000 évvel ezelőtt alakult ki és vált le a többi ősről.

Hirdetés

A kutatók tovább vizsgálódtak, és kiderült, hogy találtak még 11 embert, akik perryhez hasonlóan egykor egy kameruni ksi faluban éltek.

Eddigi ismereteink szerint az első anatómiai szempontból modernnek tekinthető emberi maradványok 195.000 évesek, vagyis ez azt jelenti, hogy Perry Y-kromoszóma-vonala jóval azelőtt elvált az emberiség többé részéről, mielőtt fajunk megjelent.

De hogyan lehetséges ez?

Újra kell írnunk az emberiség eredetét

Az egyik lehetőség, hogy Perry Y kromoszómáját egy olyan ősi emberi törzstől örökölte, amely azóta kihalt.

Ebben az esetben valamikor az elmúlt 195 ezer évben az anatómiailag modern emberek kereszteződtek egy ősi afrikai emberi lénnyel.

Egy másik lehetőség viszont épp a paleoasztronautika híveit támaszthatja alá.

Ők azt mondják, hogy Perry az előző emberiség leszármazottainak Y kromoszómáját hordozza, vagyis ez lehet az első tudományos és genetikai bizonyíték arra, hogy az emberiség kialakulása előtt is éltek emberi csoportok, civilizációk bolygónkon.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!