CímlapsztorikÉrdekes világ

Mint egy katasztrófafilmben: Magyarország egyik legsúlyosabb tömegszerencsétlensége következett be

Az M1-esen történt tömegszerencsétlenség sokkoló felvételei: megvan, mi okozhatta. A balesetben 40 ember sérült meg, ketten életveszélyes állapotban vannak.

A legutóbbi adatok szerint 40 ember sérült meg az M1-es autópályán Herceghalom térségében történt tömegbalesetben, melyben negyvennél több jármű ütközött össze.

Ketten életveszélyes állapotban vannak.

Hirdetés

A szombat esti RTL Híradó helyszíni riportjában elhangzott, hogy a mentés még tart, a baleset vélhetően a porvihar okozta nehéz látási viszonyok miatt következett be.

Egy szemtanú szerint az első autós megijedhetett a hirtelen támadt, átláthatatlan porfelhőtől, hirtelen fékezett és ezután rohant bele a többi jármű.

Ez persze még csak feltételezés, a baleset okát a rendőrség vizsgálja.

A hírműsorban olyan felvételeket is bemutattak, melyekben látható, hogy gyermekek menekülnek szüleikkel a tömegbaleset helyszínén égő járművektől.

A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

Novák Katalin köztársasági elnök a közösségi oldalán reagált a baleset hírére. Mint írta, megrendülten értesült az M1-es autópályán történt szerencsétlenségről.

„A sérülteknek mielőbbi felépülést, a mentésre érkező erőknek pedig kitartás kívánok”

– írta.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a nagy sérültszámra tekintettel a mentők több kórházba is szállították a sérülteket.

Hirdetés

Jelezte, hogy a mentőhelikopterek segítségével távolabbi kórházakba is el tudták juttatni a súlyos sérülteket, mégpedig rövid idő alatt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!