Érdekes világ

Na, ki tudja, hogy mi ez? Még a nagymamád is készítette! Lássuk, hányan tudják!

Na lássuk, ki az aki tudja, hogy mi ez?

A csörögefánk az igazi klasszikus vasárnapi desszert, minden unoka kedvence, amit “ahogy a nagyi készít”. Még felnőttként is nosztalgiával gondolunk vissza azokra az ízekre és illatokra!

Hozzávalók:

Hirdetés
  • 4 tojás;
  • 4 evőkanál porcukor;
  • egy csipet szódabikarbóna;
  • 2 evőkanál olaj;
  • 2 evőkanál olvasztott vaj;
  • annyi liszt amennyit felvesz, hogy gyúrható masszát kapjunk;
  • 1 kanál rum vagy rumesszencia;
  • olaj/vaj a sütéshez.

Az egész tojásokat felverjük egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot, a vajat, olajat, rumot, szódabikarbónát.

Miután a massza összeállt, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és kézzel gyúrjuk össze a tésztát.

Fontos, hogy a tészta állaga ne legyen se túl lágy, se túl kemény, ne dagasszuk túl sokat, mert így túl lágy lesz, és akkor nem tudjuk a kívánt formára készíteni.

A masszát osszuk két egyenlő részre.

Míg az egyik felét pihentetjük abban a tálban, amelyben gyúrtuk, addig a másik felét nyújtsuk ki.

Egy fogazott tésztavágóval vágjunk kb. 4 centiméter széles csíkokat belőle.

A kapott csíkokat ezután 12 centiméterenként átlósan vágjuk le, így rombusz alakú darabok keletkeznek.

Ezután minden darabot középen vágjunk be 4 centiméter hosszan.

Mindegyik darab egyik sarkát fogjuk meg, és húzzuk át óvatosan a nyíláson, így egy-egy masni alakú formát fogunk kapni.

Hirdetés

Közben melegítsünk elő a serpenyőben az olajat vagy vajat, és süssük aranybarnára a csörögéket, majd szedjük ki egy papírtörlőre, és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!