Misztikum

Nefilim óriások nyomai a Földön: világszerte kerülnek elő a bolygó egykori “lakóinak” maradványai?

Az elmúlt évtizedekben egyre inkább lázban tartotta mind a régésztudományt, mind pedig a közvéleményt az, hogy olyan ősi emberinek tűnő csontvázak kerültek elő a világ különböző pontjairól – különösen Mezopotámia területéről – melyek egykor gigantikus ősi lények lehettek.

Nefilim civilizáció a Földön?

3-5 méter, vagy még ennél is magasabb emberek, vagy humanoid lények.

Nefilimekként hivatkoznak rájuk, mivel a Biblia is ezen a néven illeti őket, és azt írja róluk, hogy istenek és az emberek egyfajta ivadékai voltak.

Hirdetés

Valahol az isteni és emberi lét között félúton.

Óriások valós nyomai, előző emberiség és ősi istenek

Az elmúlt évtizedekben valóban szép számmal kerültek elő furcsa leletek. A több méter magas emberi csontvázak egy jelentős része Kínából került elő, de mint említettük,a Közel-Keleten is szép számmal találtak már meg belőlük.

Sőt, egyes komancs indián indián legendák a hegyek között táncoló fehér óriásokról is mesélnek.

Olyan lények éltek az Andok hegyvidékén ugyanis, melyek bőrén nem hatolt át a nyílvessző, és olyan sápadtak voltak, mint a Hold.

Az eddigi megvizsgált ősi csontvázakra mindig ugyanaz volt a jellemző: a szokottnál is nagyobb magasság, mely sokak szerint egy különös genetikai rendellenességgel magyarázható:

Vagyis ezek az emberei csoportok gigantizmusban, azaz óriásnövésben szenvedtek.

Mások úgy gondolják, hogy nempusztán mutációról van szó, hanem egy teljesen új embertípusról, mely valamikor a múltban kihalt, több tízezer évvel ezelőtt.

Dávid és Góliát története valós lehetett

Egyesek szerint csak egy Bibliában megírt “tanmeséről” van szó, mások szerint ennél sokkal több is lehetett Dávid és Góliát híres csatája mögött.

Tény, hogy a területen egykor rengeteg nagyobb növésű ember élt.

Hirdetés

Az egyik nép királyáról, a básáni Ógról Mózes feljegyezte, hogy az ágyának a mérete mintegy ötszöröse volt a mai fekhelyeknek: 571 centiméter hosszú és 254 centiméter széles volt.

Ebben az ágyban éppen elfért volna a talán legismertebb kánaáni gigász, az ifjú Dávidtól szégyenletes vereséget szenvedő filiszteus Góliát is, aki 442 centiméter magas volt.

Sokak szerint az ősi civilizációk mítoszai a magasra nőtt humanoidokról nem véletlenül született meg, és az sem véletlen, hogy valamennyi népnek külön szava volt ezekre az ősi lényekre, melyekre gyakran még ősi istenekként is hivatkoztak.

Az előző emberiség rejtélye

Megint más vélemények szerint ezek a lények az emberiség elődeinek tekinthetők.

Régen a dínók korában minden élőlény jóval nagyobb méretű volt. hatalmas szitakötők, több méteres rovarok és hüllők éltek a Földön, és talán az első embercsoportok is ezért nőttek ennyire hatalmasra.

Míg mások ezt az isteni eredettel magyarázták, addig a természettudományos magyarázat szerint idővel maga az evolúció és a túlélés kényszerítette ki azt, hogy egyre kisebb legyen az ember.

Maroknyi populációkban azonban sokáig fennmaradtak a gigászok, akikre felnéztek – minden értelemben – a régmúlt korok civilizációi.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!