CímlapsztorikÉrdekes világ

Nekimentek Orbánnak a polgármesterek: nyílt levélben adtak ultimátumot a kormánynak

“Mindannyian megengedhetetlennek tartjuk, hogy fűtetlen óvodákban és bölcsődélben fázzanak a gyerekek. Amennyiben ezt miniszterelnök úr is elfogadhatatlannak tartja, úgy haladéktalanul összehívja a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett Nemzeti Energiacsúcsot és azonnali párbeszédet kezd a magyar önkormányzatokat képviselő szervezetekkel.

Tárgyalást kezdeményezünk arról is, hogy a Paksi Atomerőmű által 12 forintért megtermelt áramot az önkormányzatok ne 400 forintnál is magasabb áron kapják.”

A teljes felszólítás, “ultimátum”, nyílt levél:

Hirdetés

“Tisztelt Miniszterelnök úr, az Ön kormánya az elmúlt években előszeretettel élt a veszélyhelyzeti kormányzás eszközeivel, most azonban oka és indoka van szembenézni egy valódi veszélyhelyzettel: a magyar települések veszélybe kerültek”

– írta Orbán Viktornak címzett nyílt levelében számos város polgármestere.

gyetlen polgármester sem akar intézményeket bezárni, mindent megtesznek az alapvető közszolgáltatások működtetése érdekében.

Mindannyian megengedhetetlennek tartjuk, hogy fűtetlen óvodákban és bölcsődélben fázzanak a gyerekek.

Amennyiben ezt miniszterelnök úr is elfogadhatatlannak tartja, úgy haladéktalanul összehívja a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett Nemzeti Energiacsúcsot és azonnali párbeszédet kezd a magyar önkormányzatokat képviselő szervezetekkel

– szólították fel a miniszterelnököt.

A városvezetők szerint a Nemzeti Energiacsúcs alkalom és lehetőség arra, hogy „a másra mutogatás, a bűnbakok keresése helyett végre megoldási javaslatok kerüljenek az asztalra”.

Hozzátették: „a magyar települések támogatásának forrása lehet az önkormányzatoktól elvont adóbevétel visszaadása éppúgy, mint a megemelkedett energiaárak miatt keletkezett költségvetési többletbevétel”.

“Tárgyalást kezdeményezünk arról is, hogy a Paksi Atomerőmű által 12 forintért megtermelt áramot az önkormányzatok ne 400 forintnál is magasabb áron kapják”

Hirdetés

-zárták gondolataikat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.