CímlapsztorikÉrdekes világ

Nem megy börtönbe a rendőrgyilkos újbudai ámokfutó, aki szíven szúrta Baumann Pétert

Szerintetek létezik még igazság ebben az országban?

Elmebeteg a rendőrt halálra késelő és két kollégáját megsebző újbudai ámokfutó, ezért nem börtönbüntetést, hanem kényszergyógykezelést kért rá az ügyészség – jelentette be sajtótájékoztatón Fürcht Pál főügyész.

Részletesen elmondta, mi történt január 12-én éjjel, amikor a férfi előbb betört idős szomszédjához, majd nem sokkal később egy rendőrt megölt, kettőt megsebesített.

Hirdetés

A pszichiátriai betegsége miatt kényszerképzetekkel élő férfi hangokat hallott kiszűrődni szomszédja lakásából, biztos volt benne, hogy a 84 éves asszony veszélyben van.

Betonbontó kalapáccsal betörte az ajtót, majd amikor látta, hogy még sincs baj, próbálta nyugtatni a nőt, aztán saját maga értesítette a rendőrséget.

A rendőröknek is elmondta mindezt. Terdik Tamás rendőrkapitány visszaemlékezése szerint a férfi kezdetben együttműködő volt, kérésre átadta a kabátjában lévő kést, épp a később halálra szúrt Baumann Péternek. Nem állt ellen akkor sem, amikor közölték vele, hogy a kapitányságon kihallgatják.

A rendőrök látták rajta, hogy zavart, ezért úgy gondolták, biztosabb, ha megbilincselve viszik.

Amikor rátették volna a karperecet, akkor kattant be a férfi, megvadulva a rendőrökre támadt.

A dulakodás közben a korábban tőle elvett kés a földre esett, a férfi felmarkolta és szurkálni kezdett.

A lépcsőház időzítős világítása éppen lekapcsolt, a sötétben a pedig a támadó mellkason szúrta Baumann Pétert, aki nem sokkal később meghalt, két másik kollégáját pedig megsebesítette.

A támadó férfi betegségének egyik tünete az irracionális téveszme. Úgy gondolta, a rendőrök miatt veszélyben az élete, ezért elhatározta, hogy akár a megölésük árán is ki kell jutnia ebből a helyzetből.

Meg akarta szerezni tőlük a lőfegyverüket is. Ezeket nem sikerült, viszont a dulakodásban a földre került kést igen

Hirdetés

– jelentette be sajtótájékoztatón Fürcht Pál főügyész.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.