Címlapsztorik

Németországba nem elég ha keleti vakcinával oltottak: már horvátban sem fogadják el a magyar igazolványt!

A karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett vakcinákkal beoltottak kapnak felmentést Németországban.

Horvátországban is bonyolódik a helyzet!

A németeknek nem elég a keleti vakcina

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál a koronavírus elleni védőoltást, ha azt az Európai Unióban nem engedélyezték – közölte a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

Hirdetés

Jens Spahn a Szputnyik V- és a Sinopharm-féle oltóanyaggal kapcsolatban elmondta, hogy a karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban, minden egyéb készítménynél meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az EU-s használati engedélyhez szükséges követelményeknek.

A horvátoknál is “zavar van”

Bár Szijjártó Péter nemrég bejelentette, hogy Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között..

A konzuli szolgálat oldalán megjelent tájékoztató szerint a Horvátországba való utazáshoz a plasztikkártyán túl az orvos által adott, papíralapú oltási igazolványt is fel kell mutatni, “amelyen mindkét oltási dátum szerepel”.

A beutazás akkor lehetséges – írják a tájékoztatóban – ha a második oltást követően eltelt 14 nap.

A konzuli szolgálat közzétette a technikai részleteket a Horvátországba készülő turistáknak: a beutazáshoz az oltásról szóló pecsétes dokumentum is kell. Csak a 7 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztelési és karantén-kötelezettség alól.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.