MisztikumTudomány

A távozó lélek üzenete a szeretteinek tudományosan bizonyítható?! Egy orvos megdöbbentő állításai

Dr. Peter Fenwick az életvégi jelenségek tanulmányozásáról ismert, és több mint 300 példát elemzett a halálközeli tapasztalatok, a halálos ágyi látomások és egybeesések terén. Megdöbbentő eredményekre jutott, mely bizonyíthatja a túlvilág létezését.

A halálos ágyi egybeesés az a tapasztalat, amikor valaki felismeri, hogy egy ismerőse meghalt egy ébrenlétben fellépő érzés miatt, vagy azért, mert álmában látogatták meg, mondja Fenwick.

A tanulmányozott esetek több mint 50 százalékában azt mesélték, hogy az illető nem tudta, hogy szerette meghalt a látogatás idején, így nem számítottak rá várakozással vagy előrelátással.

Hirdetés

Dr. Fenwick úgy véli, hogy a tudat független lehet az agytól, és túl tudja élni a testi halált, ám ez a koncepció a tudományos közösség minden részéről kritikát váltott ki.

Rámutat olyan megmagyarázhatatlan jelenségekre, mint az úgynevezett halálos ágyi egybeesések. A modern tudósok az ilyen jelenségeket és látomásokat hallucinációknak tekintik

-írja az ÚjVilágtudat.

Dr. Fenwick a Spiritiszta Akadémiának nyilatkozva kifejtette: “Tanulmányt készítettünk a halálozás összes tapasztalatáról, amelyek közül az egyik a halálos ágyi egybeesés.”

“Ez a halál pillanatában van, és úgy tűnik, mintha a feladási folyamat része lenne, a haldokló emberek utolsó kívánsága. Általában el kell búcsúzni egy lánytól, el kell búcsúzni egy fiútól, aki nincs ott.”

“Találkozni és elbúcsúzni a rokonától, aki nincs ott. Mindezek a dolgok szív által vezéreltek, így nagyon erős pozitív érzelmi kapcsolat áll fenn.”

“Úgy tűnik, ez összeköti az embert a halál pillanatával, és úgy tűnik, hogy kapcsolatba léphetünk velük. Ha ébren vagyunk, az egyik formát ölti, ha alszunk, akkor egy másikat.”

Dr. Fenwick hozzátette:

“Ha ébren vagyunk, amikor kapcsolatba lépnek velünk, akkor ezt egy lökésnek vagy nyomásnak érezzük – gyakran nagyon erős érzés, hogy valami borzalmas dolog történt.”

Hirdetés

“Az esetek több mint 50 százalékában nem is tudták, hogy az illető beteg, ezért független attól, hogy számítunk-e a halára vagy sem.”

“Ez nem elvárás a vevő részéről, tehát ha álom, akkor egészen más.”

“Ez egy narratív álom – a ‘narratíva’ azt jelenti, hogy egy történetet mesél el.”

“A történet általában az, hogy az illető meglátogat, üzenetet ad át az embernek, és az üzenet az, hogy: ‘Kérlek, ne aggódj értem, jól vagyok,’ majd elhalványulnak.”

“Néha a fényben érkeznek hozzánk – más szóval szeretetteljes fehér fény veszi körül őket -, és néha nincs ilyen.”

“Mindig egy nagyon pozitív üzenet, amelyet ennek a személynek átadnak, akivel kapcsolatba lépnek.”

Dr. Fenwick különféle műveket írt, többek között “A haldoklás művészete” című könyvet a feleségével, Elizabeth-tel.

Ez egy tanulmány a halálközeli betegek lelki szükségleteiről.ű

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.