Egyéb

Nincs beoltva a gyereked? Ugrott a családi pótlék?! Tényleg megléphetik?

Egyetértenél egy ilyen rendelettel? Egyre biztosabb, hogy a világ afelé mozdul el – Magyarországon is – hogy akár a gyerekek számára is kötelezővé tegyék az oltást.

Azonban ezt nem erőszakkal tennék meg, hanem indirekt módon: néhány ötlet már felmerült, melyek eléggé radikálisak és hatalmas port kavarnának.

Ennek jártunk elméletben utána!

Hirdetés

Oltani kellene, így vagy úgy?

A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint a közegészségügyi veszély felülírhatja az emberek egyéni jogait? Ki mit gondol erről?

Sőt, azt is mondták, hogy a közegészségügyi veszélyre hivatkozva valamilyen módon kötelezővé tehető az emberek és a gyerekek számára a védőoltás, mert ez “belefér” a jelenlegi helyzetbe.

Dr. Novák Hunor gyermekorvos pedig a napokban beszélt arról, hogy ő el tudja képzelni, hogy egy idő után a koronavírus elleni oltás kötelezővé lesz téve így vagy úgy.

Főleg azért is, mert vezető virológusok mondják azt, hogy a gyerekek beoltása nélkül soha nem érjük el a nyájimmunitást.

A nagy oltóanyag gyártók pedig már megkezdték a gyerekeken való kísérletezést, vagyis zajlik a gyerekek beoltásának előkészítése.

Izraelben szintén már 12 év felettieket oltanak…

Nem oltasz? Lehetnek jogi következmények…?

A nagy kérdés most azon van a jogászok körében, hogy elméletbe megléphető-e olyan rendelet, mely indirekt módon, de kötelezővé, vagy inkább “kikerülhetetlenné” tenné a gyerekek oltását.

Ezzel kapcsolatban sok ötlet merült fel, a legszélsőségesebb egyértelműen az lenne, hogyha azt mondaná a kormány, hogy ha nem oltatod be a gyereked, akkor nem járnak különféle támogatások, például családi pótlék.

Ezt persze nem valószínű, hogy meglépik, mert abból nagyon komoly társadalmi felháborodás lenne.

Hirdetés

Ugyanakkor ahogy múlik az idő, és ha jön egy végzetesebb, gyerekekre is veszélyes mutáció, már nem lesz kérdés, hogy bármilyen út szóba jöhet, akár a kényszeroltás is.

A szakértők szerint ugyanakkor ha egy ilyen forgatókönyv bekövetkezne, akkor már a szülők nagy része könyörögne a gyerekeik beoltatásáért…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.