Címlapsztorik

Nobel-díjas tudós: létezhet túlvilág, a fizikai világ csak az érzékszerveink miatt létezik

Stuart Hameroff és Sir Roger Penrose tudósok szerint a tudat nem sejt, hanem kvantumszinten tárolt információ, ami a halál után nem vész el, csak átalakul.

Lehetséges, hogy a túlvilág bizonyításának kapujában vagyunk

Stuart Hameroff és Sir Roger Penrose tudósok szerint a tudat egyszerűen ezen a nem sejt-, hanem kvantumszinten tárolt információ.

A kutatópáros véleménye, hogy ez a tárolási folyamat az Összehangolt objektív redukció (Orch-OR). Ez az emberi sejtek egy szerkezeti összetevőjén, a fehérjealapú mikrotubulusokon keresztül történik, amelyek kvantuminformációt hordoznak.

Hirdetés

„Tegyük fel, hogy a szív leáll, a vér nem áramlik tovább; a mikrotubulusok elveszítik kvantumállapotukat” – magyarázza dr. Hameroff.

„A mikrotubulusokban lévő kvantuminformáció nem semmisül meg, nem lehet megsemmisíteni, egyszerűen szétoszlik és szétterjed a világegyetemben.”

Ezen a ponton rögtön felmerül bennünk a 21 gramm elmélete, amely szerint az emberi test a halála következtében veszít a súlyából. Pontosan 21 grammot.

Noha a 21 gramm elméletet soha senkinek sem sikerült még tudományosan bebizonyítania az eredeti, megkehetpsne sok vitát kiváltó kísérletek óta etikai és egyéb okokból, mégis a közhiedelem úgy tartja, hogy a 21 gramm, valóban a lélek súlya lehet.

Újraélesztéskor ez az információ előbb távozik, majd egyszerűen visszamegy a mikrotubulusokba, és a személy újra tudatára ébred.

Ezt nevezzük „halálközeli élménynek”. Ha ehelyett a beteg meghal, akkor a tudata a testen kívül, lélekként létezhet tovább.

A túlvilág egy végtelen valóság, ahová mind jutunk?

A müncheni Max Planck Fizikai Intézet kutatói szerint a halál után egy végtelen túlvilág létezik.

Szerintük a világ, amelyben élünk, csak a saját észlelésünk érzékszerveinken keresztül, de a lelkünk ebbe a végtelen túlvilágba kerül, amikor a testünk meghal.

„Amit mi »itt és most«-nak, ennek a világnak tekintünk, az valójában csak az anyagi szint, ami érzékszerveink által felfogható”

Hirdetés

– mondja dr. Hans-Peter Durr, az intézet munkatársa.

„A túlvilág egy végtelen valóság, ami ennél sokkal nagyobb.”

Ez részben alátámaszthatja Roger Penrose és David Hameroff elméletét.

“Ez a világ sem létezik. Téged sejtek alkotnak. A sejteket atomok. Az atomokat neutronok, protonok, elektronok stb. Ezeket az elemi részecskék alkotják, amiket rezgő húrok. A létezés csak egy illúzió.”

– jegyzi meg egy másik, de ide kapcsolódó teória.

Egyre biztosabb tehát, hogy a tudatunk amely ennek a fizikai valóságnak a rabja, nem fog megsemmisülni az úgynevezett halálunk után, hanem egy másik formát ölt csupán.

Ám ennek bizonyítása még a tudósok előtt áll.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!