Érdekes világ

Ő megteheti, te pedig nem! Üzeni a milliárdos világsztár a kisembernek, aki elnyerte a legkörnyezetszennyezőbb celeb díját

Mondott még olyat hogy kinyílik a bicska a zsebedben! Ti mit üzennétek neki?

Több millióan rajonganak Taylor Swiftért, aki az év embere lett a Time magazin szerint.

Mégis, rengeteg kritika éri őt azért, mert fittyet hányva a környezetvédelemre, mindenhova magánrepülőgéppel utazik.

Hirdetés

Csak azért, hogy megnézze párja mérkőzéseit, 29 magyar háztartás éves szén-dioxid kibocsátását repülte el.

Nekik tehát mindent lehet és még védik is őket.

Éppen ezért van az, hogy ezek a világsztárok általában még sjaát maguk is elhiszik azt, hogy nekik ezt joguk van megtenni, elvégre világsztárok.

Különlegesebbek, mint mi, átlagemberek.

Taylor Swift rendkívüli eredményeket ért el az elmúlt években és több millión rajonganak érte, azonban a sok siker mellett néhány negatív címet is bezsebelt.

Ugyanis 2022-ben ő lett az év legkörnyezetszennyezőbb sztárja, valamint 2023-ban is az élen járt, köszönhetően annak, hogy rendkívül sokat használja a magánrepülőgépét.

Tavalyelőtt több mint 170 alkalommal használta 2009 Dassault Falcon 7X típusú gépét, amellyel 8 ezer 293 tonna szén-dioxidot bocsátott ki.

Taylor Swift a repülések miatt rengeteg kritikát kapott, 2022-ben már azt is megpróbálták letagadni a menedzserei, hogy ő használná a repülőgépet: fekete esernyőkkel takarták el, amikor kiszállt a Falconból.

A helyzet ráadásul tovább romlott azóta, hogy az énekesnő összejött Travis Kelce NFL-játékossal, ugyanis a megismerkedésük óta Swift 12 alkalommal repült csak azért, hogy megnézze a Kansas City Chiefs mérkőzését.

Hirdetés

Valószínűleg a világsztárnak az utazás nem okoz különösebb anyagi gondot, azonban a Föld nagy árat fizet érte, ugyanis csak ez a néhány alkalom repülés 138 tonna szén-dioxiddal rontotta a bolygónk levegőjét.

Az emberek de még a rajongók egy jelentős része is kiakadt.

Az énekesnőhöz közeli emberek és a menedzserei azzal védekeznek, hogy ő megteheti, hiszen egy idolról van szó.

„Ő egy idol, megtehet olyat, amit más nem”

– fogalmaztak egész pontosan.

Ez pedig azért mélységesen szomorú, mert pont ezeknek az idoloknak kellene példát mutatniuk, nem pedig ellenpéldát, mivel több millió fiatalra hatnak.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.