Egyéb

Orbán: 7 év bőség után 7 év szűk esztendő jön

Szerinte a magyarság legnehezebb korszaka jön, sötét napok várnak Magyarországra és Európára, de a magyar népnek fáklyaként kell utat mutatnia a sötétben.

A kormányfő szerint a magyar gazdaságnak van esélye rá, hogy a bonyolult környezetben is találjon egy olyan ösvényt, amelyen haladva kimaradhat a gazdasági válságból.

Hét bő esztendő után a világ hét szűk esztendő felé tart, de ha dolgozunk, együtt sikerülhet meghosszabbítani a jó éveket a magyar mezőgazdaságban

Hirdetés

– mondta a miniszterelnök a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlésének alakuló ülésén, csütörtökön Budapesten.

A kormányfő kiemelte: a mostani nehéz helyzetben van olyan politikai logika, amelynek megnyilvánulását több nyugati országban látni, és amely szerint tekintélyes mértékben az agráriumra akarják hárítani a válság terheit.

Magyarországon ilyesmi soha nem fog történni, az agrárium kárára nem fognak válságot menedzselni

-jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette:

Itt nem megszorítások vannak, nem az emberekkel, a mezőgazdasággal fizettetik meg a válság árát.

Arról is beszélt, hogy nagyon régen nem volt akkora aszály, mint most, és ha ez nem lenne elég, háború is van a szomszédban, aminek hatására az árak az egekbe szöktek, és ennek a helyzetnek a súlyát, az ezzel járó feladatok súlyát mindenki, az agrárszakemberek, a politikusok és a választópolgárok is érzik.

Ilyenkor az egyetlen megoldás az egység, ezért nem véletlen, hogy április 3-án ilyen hatalmas egységben sikerült megnyerni a választást

– vélekedett.

Hirdetés

Orbán többször is kijelentette az utóbbi időkben, hogy Európa a sötétség felé halad, egy globális recesszió fog mindenhol lecsapni, de Európát fogja talán a legsúlyosabban érinteni.

Ez alól mi sem vonhatjuk ki magunkat, a magyarságnak pedig sorsfeladata utat mutatni az európai sötétségben más népek számára.

Vagyis Orbán lényegében a turul felemelkedését jósolja, ezzel kapcsolatban a 2030-as dátumot gyakran felemlegette már.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.