CímlapsztorikÉrdekes világ

Óriási meglepetés: kiderült, fehér lehet-e a karácsony!

Itt a legfrissebb előrejelzés, lesznek nagy meglepetések!

Az elmúlt években már hozzászokhattunk, hogy karácsonykor az ország nagy részén nincsen hó, nagy valószínűséggel ez idén is így lesz, derül ki az idokep.hu legfrissebb előrejelzéséből.

Ahogy haladunk előre az időben, és kerülünk egyre közelebb a karácsonyhoz, úgy csökken annak a valószínűsége annak, hogy Magyarországon fehér karácsonyunk legyen.

Hirdetés

Az idokep.hu frissítette az előrejelzését, ebben a korábbinál is kisebb valószínűséget adnak annak, hogy Magyarországon fehér legyen a karácsony.

Havas ünnepekre leginkább az Északi-Középhegységben számíthatunk, de ott is csak legfeljebb 10-15 százalék ennek az esélye, az ország nagy részén 2-5 százalék eséllyel számolhatunk havas ünnepekre.

Hétfőn a nyugati és keleti határ közelében bújhat elő rövid időre a nap, de a legtöbb helyen továbbra is marad az erősen felhős, borult idő.

A pára és köd mellett szitálás, gyenge eső, hajnalban néhol ónos szitálás továbbra is előfordulhat. Gyenge lesz a délkeleti szél. Hajnalban 0-4, napközben 4-7 fok várható.

Kedden a borult időben főként az északi, északkeleti tájakon készülhetünk esőre, gyenge esőre. A délnyugatira forduló szél néhol megélénkülhet és már melegebb levegőt hoz magával.

Napközben 3 és 10 fok között alakulhatnak a maximumok. Nyugaton lesz melegebb az idő.

Szerdán több helyen megélénkülhet a délnyugati szél.

Ennek hatására délen, délnyugaton felszakadozhat a felhőzet, hosszabb időre kisüthet a nap. Északkeleten várható a borongósabb idő. Itt 4-8, másutt 9-14 fok valószínű.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.