Misztikum

Ősi, kőből faragott kapuk: “ajtók” lehetnek a téridő szövetébe vágva, Istenek és emberek közlekedhettek rajta?

Rengeteg kultúra legendáját vagy mítoszát, elbeszéléseit megmagyarázná.

Ott vannak például a görögöknél azok a feljegyzések, melyek az alvilág kapuiról írnak, amikből több is létezett a régióban.

Ezekről úgy tartották, hogy a pokolba nyíló átjárók, vagy talán ősi portálok lehettek, ahol az Istenek közlekedtek?

Hirdetés

Ősi idők kapui

A régészeket régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy mi a helyzet azokkal a kapukkal, amiket sokszor csak viccesen ősi csillagkapuknak hívnak.

Nem gondolná az ember, de a hivatkozás nem is teljesen alaptalan.

Az akkori építők valóban úgy gondolhatták, hogy kozmikus kapukat építenek: mi több, a paleoasztronautika hívei szerint ezek tényleg így is funkcionálhattak.

Egyes régészek szerint nem véletlen az, hogy ezekről az ősi kapukról úgy emlékeznek meg számos kultúrában, mint átjárókról más világokba.

Szinte minden őskultúrában található ezekre a kapukra egy adott szimbólum, egy faragás vagy rajz, írásjel.

Ezek nagyrészt az éggel és a csillagokkal kapcsolják ezeket össze.

Átjárók az Istenekhez

A maják, de még a hopi indiánok, vagy a dogonok törzse is rendelkezik ilyen elbeszélésekkel. A dogonok eredetmítosza kifejezetten érdekes.

Szilárdan hisznek abban, hogy a Szíriusz-rendszer egyik bolygójáról a távoli múltban kétéltű lények érkeztek a Földre, és információkkal látták el a tanítványokat, akik aztán a századok során továbbadták ezeket az ismereteket.

A dogonok leírása a lények leszállásáról, rendkívül pontos. Azt tartják, hogy a bárka Dogon-föld észak-keleti részén ért földet, azon a területen, ahonnan a dogonok eredetileg származnak.

Hirdetés

Még a bárka leszállásának hangját is leírták. Azt állítják, hogy leszállás közben a Nommo szava szállt a négy égtáj felé, és olyan hangja volt, mintha a Debo-tó közelében található aprócska barlangban lévő négy, hatalmas kőtömböt speciális ritmus szerint ütögetnék a gyerekek.

Az érdekes az, hogy az elfeledett múltból számos olyan leletre bukkantak a régészek, melyek funkciója mindmáig ismeretlen.

Hová lettek ezek az ősi technológiák? Senki sem tudja.

Egyes ősi kapuk maradványait ma is megtalálni, ahogyan például Egyiptomban megtalálni, de vannak oylan régiói a Földnek, ahol már csak ősi írások maradtak ránk az egykori kapukról.

Váratlanul eltűnő civilizációkra adhat magyarázatot?

Ezeket a kapukat gyakorta talán éppen az ősi istenek használták, és azért építtették az emberekkel – meghagyott tervrajzok és tudás alapján – hogy kapcsolatban maradhassanak az isteni világgal.

A kiválasztott civilizációk pedig belépést nyerhettek ebbe a világba.

Sokan ezzel magyarázzák azt, hogy miért történhetett meg a múltban számos alkalommal, hogy a magasan fejlett és virágzó civilizációk mint

Hirtelen tűntek el, és alig hagytak maguk után hátra nyomot…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!