CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Ősteremtő szuperintelligencia építette fel a világunkat,

Létezhet egy tervező entitás, egy erő, mely a jelenlegi ismert világ viszonyrendszerét és élőlényeit kitalálta?

„Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.” – Zsolt 139,14

Először is, fel szeretnénk vetni egy nagyon érdekes dolgot, ami alaposan el fog téged is gondolkodtatni azzal kapcsolatban, hogy mi végre van a világ, miért létezik egyáltalán minden, ami minket körülvesz, és miért olyan, amilyen…

Hirdetés

Az érme “kísérlet”

Nem kell messzire mennünk, hogy meglássuk a világunkat teremtő (Isten)„alkotásait”.

A testünkben lévő közvetlen bizonyíték rámutat egy végtelenül tökéletes tervezőre.

Ha megjelölne tíz pénzérmét egytől tízig, azokat a zsebébe tenné, összekeverné és egymás után kivenné, majd újból visszatenné és elővenné azokat, mi a valószínűsége, hogy egy pontosan ismétlődő számsort kapjon?

A matematika törvényszerűsége alapján egy a tíz milliárdhoz az esélye annak, hogy egytől tízig ismétlődő számsort kapjon.

Ki vagy mi húzta meg a teremtés elsütőszerkezetét?

A mai napig nagyon sokan vitatják a tudományos szakemberek közül azt, hogy mi végre van ez a vilgá. mi az oka annak hogy létrejött?

Különösen a fenti érmés példa után érdekes ezt újra feltenni… mekkora volt annak az esélye, hogy mindez létrejöjjön?

Senki sem tudja hogy mi lehetett a világegyetem előtt, de az bizonyos, hogy volt előtte valami. A kutatók konszenzusban sincsenek azzal kapcsolatban, hogy a világ időktől fogva létezik – ami szó szerint elképzelhetetlen – vagy volt egyfajta kezdet.

És ha volt kezdet, azelőtt mi volt…? De ez már angyon messze vezetne.

Sokkal megfoghatóbb a kérdés, hogy mi indíthatta be azt a bizonyos ősrobbanást, mely a világ születését idézte elő?

Hirdetés

Kémiai folyamatok, reakciók, ez eddig oké. De mikor és miért érkezett el az a pont, amikor az anyag tágulni kezdett? Mi váltotta ki? Vagy ki?

Akarva-akaratlanul is, de a tudomány fejlődése egyre inkább Isten – vagy valamilyen felsőbbrendű lény, hatalom – létezését igazolja bizonyos területeken.

Az Ősrobbanás ugyanis nem zárja ki a teremtés elméletet.

Az csak magyarázatot ad arra, miként tágult és alakult ki az általunk ismert univerzum.

Annak miértjét, hogy ez hogyan és minek a hatására történt, az Ősrobbanás elmélet is nyitva hagyja, lehetőséget teremtve arra, hogy elméletben az isteni beavatkozás teóriája is szóba jöhessen.

Kozmikus Teremtő

Kémiai véletlenek és anyagok együtthatása, kölcsönhatása? Ha így volt, valaminek akkor is ki kellett váltania az egészet. vagy egyáltalán valahonnan létre kellett jönnie ezeknek az anyagoknak.

A jelek egyértelműen utalnak egy olyan teremtő entitásra, mely egy adott időpontban – már ha volt idő az idő és tér létezése előtt – elvetette a világegyetem magvát, és hagyta, hogy megszülessen.

Mi van, ha egy komzikus szuperintelligencia fejében született meg minden? És mi van, ha az egész világunk ebben a hatalmas agyban létezik?

Sokak szerint ez maga Isten, és ily módona tudomány a jövőben nem távolabb taszítja az emberiséget Istentől, hanem majd közelebb viszi ahhoz. Sőt, a tudomány “találja majd meg” Istent.

Tudományosabb megközelítésből viszont lehet ez egy istenhez hasonló Teremtő entitás.

Vagyis valaki képletes szólva leült a tervezőasztalhoz, és előre megtervezett mindent. Sőt, egyesek szerint az is elképzelhető, hogy a világot nem is egy hanem több elemi erő, vagy ha úgy tetszik entitás hozta létre.

Az intelligens tervezettség miatt sokan tekintenek úgy a világunkra, mint egyfajta szimulációra.

Ez a szimuláció lehet teljesen virtuális – ez esetben még a tényről sem vagyunk tisztában, hogy amit igazinak hiszünk az valójában nem az – vagy teljesen valós, egyfajta kozmikus biológiai szimuláció.

Valaki szórakozik velünk! – kiálthatnánk fel nyugtalanul székünkben ülve.

Valóban nyugtalanító gondolat, hogy nem magunk irányítjuk a sorsunkat, és „csak” egy ilyen kozmikus szimuláción belül létezhetünk.

De ne feledjük, számunkra éppen ez a szimuláció jelenti az egész világot, és arról, hogy mi van a szimuláción túli térben, halvány fogalmunk sincs, és valószínűleg nem is lesz.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!