CímlapsztorikTudomány

Őszre újra karantén jöhet, nagyon csúnya lehet a karácsony – ijesztő prognózis látott napvilágot

Olyan mutációk vannak “úton”, melyek ellen a Pfizer alig használ, az AstraZeneca teljesen hatástalan, a kínai pedig csak 31 százalékban véd…

Újra zárhat az ország az őszi időszakban, és titokban már erre készülnek?

Több igencsak aggasztó, de TÉNYEKEN alapuló adat látott napvilágot.

Hirdetés

Izraelben a be nem oltottak körében 0,7 százalék, azonban a beoltottak körében 5,7 százalékra nőtt a dél-afrikai mutáció aránya, ami azt jelzi, hogy a Pfizer-vakcina kevésbé hatékony ez ellen.

Az AstraZeneca oltása gyakorlatilag hatástalannak bizonyult Dél-Afrikában, vissza is küldték.

Indiában a nagyvárosokban 40-50 százalékos átfertőzöttséget mértek pár hónapja, és emiatt azt gondolták, hogy nincsenek messze a nyájimmunitástól, most azonban olyan gyorsan rájuk robbant az indiai variáns, ami azt sejteti, hogy az valószínűleg képes legalább a betegségen átesettek egy részének újrafertőzésére.

Chilei vizsgálatok alapján a kínai Sinovac-oltás hatékonysága 67 százalék, ám a hasonló időben készült brazil vizsgálat csak 50 százalékos hatékonyságot mutat. A különbség az, hogy Brazíliában 47 százalékos arányban volt jelen a fertőzöttek között a brazil variáns. Amennyiben mindkét vizsgálatot pontosnak és összehasonlíthatónak fogadjuk el, abból az következne, hogy a Sinovac csak 31 százalékban véd a brazil variáns ellen, ami nagyon kevés.

Viszonylag könnyen lemodellezhető, hogy amennyiben az oltásaink csak mondjuk 50 százalékban hatásosak a különböző variánsok ellen, és csak a lakosság 60-70 százalékát tudjuk beoltani (márpedig úgy tűnik többre nem nagyon van esély), akkor ősztől futótűzként fog elterjedni valamelyik új mutáns vírus.

Ha pedig nem teszünk semmit, akkor 2021 karácsonya környékére ismét ott fogunk tartani, mint sok ország a tél folyamán:

Összeomlásközeli ellátórendszer és tömeges halálozás – ami miatt ismét elkerülhetetlenné válik a gazdaság részleges leállítása.

Sőt még abban az esetben is, ha a jelenlegi oltások megvédenek a súlyos esetektől, de a terjedést kevésbé tudják gátolni, a be nem oltottak körében iszonyú gyors lehet a terjedés, és a kórházba kerülés, tehát ellátórendszert és gazdaságot tekintve ugyanaz a végkimenet

– hangzik a szomorú prognózis!

Hirdetés

Titokban pedig már rég erre készülhet a kormány, hiszen régóta valamennyi szakember ettől félt és ezt mondta.

Nemrég Nyárádi Beatrix és Jakab Ferenc is elmondta, hogy borítékolható egy őszi negyedik hullám.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.