CímlapsztorikMisztikum

Ozirisz, a zöld ember plejádi volt? A kereszténység földönkívüli vallás?

Döbbenetes régészeti leletek kapcsolhatók egymáshoz és mondhatnak teljes mértékben ellent az emberi történelemnek és a vallásoknak?

Ozirisz az ókori egyiptomi vallás egyik legfontosabb istene. A héliopoliszi enneád tagja, Ízisszel és Hórusszal alkot istenháromságot.

Leginkább a túlvilág és a halottak isteneként ismert.

Hirdetés

Ábrázolása antropomorf, többnyire fáraói jelvényekkel (szakáll, korona), zöld bőrrel, részben múmiapólyában ábrázolják.

Uralkodói jelképekkel, például korbáccsal, pásztorbottal és a Felső-Egyiptom fehér koronájára emlékeztető, két madártollal ékes atefkoronával, rendszerint fehér lepelben ábrázolják.

Kéztartása (mellkasán keresztbe fektetett karok; a fáraókat ebben a pozícióban temették el) mutatja, múmiáról van szó, a Holtak Uráról. Leginkább zöldre festett bőrrel ábrázolják, ez termékenységi aspektusát hivatott jelezni.

Legalábbis a mainstream régészet szerint.

Létezik egy alternatív elképzelés is a paleoasztronautika hívei szerint, akiknek az alaptézise az, hogy egykor az óidőkben földönkívüli lények járhattak a bolygónkon és taníthattak különböző kultúrákat, az emberiséget.

Az elmélet szerint ozirisz bőre nem véletlenül volt zöld és valójában egy földönkívüli istenség volt, vagyis egy másik civilizáció képviselője.

Az Ozirisz-mítosz már az i. e. 25. századra nagyjából kialakult. Számos eleme vallási eredetű, de a Hórusz és Széth közti küzdelmet lehetséges, hogy valós történelmi események ihlették, melyekre Egyiptom történelmének korai szakaszában került sor.

A tudósok megpróbálták kideríteni, mely eseményekből születhetett a történet, de meggyőző eredmények nem születtek.

Ozirisz mítosza nagyon fontos szerepet töltött be az ókori egyiptomi vallásban, és népszerű volt az átlagemberek körében is.

Hirdetés

Ennek egyik oka a mítosz elsődleges vallási jelentése, ami arra utal, hogy minden halottnak jár a kellemes túlvilági élet.

Épp mint a kereszténységben, ezért sokan megvonják ezt a lehetséges párhuzamot.

Sőt, egy Egyiptomban talált több ezer éves papiruszdarabka Jézust egyfajta alakváltó entitásként, vagy lényként írja le.

Egy még meredekebb feltételezés szerint a kereszténységet a földönkívüliek sok más bolygón és világban elterjesztették, ezek közül a Föld volt az egyik a sok közül.

Valamennyi aspektusában ugyanis minden vallás megegyezik.

De hogy jönnek ide az úgynevezett plejádiak?

Nos, a paleoasztronautika hívei úgy tartják, hogy plejádi alapú földi ebavatkozás eredménye volt Atlantisz, vagy Lemúria, de az ókori Egyiptom is, mely részben állítólag ismerte az elektromosság felhasználását is.

Ily módon Ozirisz maga is egy plejádi lehetett, konkrét feladattal, akárcsak sokkal később Jézus is.

A földönkívüli “prófétákkal, istenekkel” való kapcsolat az elmélet szerint mindig is ciklikus volt, attól függően, hogy az embereknek mire volt szükségük és mennyire voltak ezekre a kapcsolatokra nyitottak az adott korszellemnek megfelelően.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!