CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

Putyin 90 méteres cunamit okozó végítélet fegyverét vetheti be a britek ellen

A Poszeidón mindent elsöpörne az útjából. Ez már tényleg a harmadik világháború előszobája és teljes provokáció?

Azzal fenyegetőznek az orosz köztévé adásában, hogy az ukrán háborúban markánsan állást foglaló Nagy-Britanniát egy állítólagos szuperfegyver, egy atommeghajtású atomtorpedó segítségével fogják – szó szerint – lemosni a Föld színéről.

A propagandaszöveg szerint, aminek nincs semmiféle bizonyítható valóságalapja, az orosz “cunamibomba” akár 500 méter magasságú hullámokat keltve törölné le a civilizációt a Brit-szigetekről.

Hirdetés

A megfélemlítőnek szánt animációval megtámogatott fenyegetés lényege, hogy bármikor bevethetik a Poszeidónt.

Ez elvileg egy tengeralattjáróról indítható, külsőleg gigantikus torpedóra emlékeztető, ám teljes újszerű szuperfegyver, amit tengerparti nagyvárosok polgári lakosságának tömeges elpusztítására eszeltek ki az orosz hadmérnökök.

A Poszeidón – elvileg – olyan torpedószerűség, vagyis inkább nagy, ember irányította tengeralattjáróról indított automata mini-tengeralattjáró (24 méter hosszú és 2 méter átmérőjű), aminek saját nukleáris hajtóműve van, vagyis szinte korlátlan távolságból elindítható.

Egy kilométeres mélységben közelíti meg a célpontját, sokkal nagyobb sebességgel, mint bármilyen létező vízalatti harci jármű vagy lövedék, hogy ott – még a víz alatt – felrobbantsa az akár 100 megatonnát elérő atomtöltetét.

A robbanás elvileg pusztító radioaktív cunamival árasztja el a célpontot. Főként erre tervezték, illetve anyahajó-flották leradírozására.

A cél az volt, hogy az egyre fejlettebb amerikai légvédelmi és rakétaelhárító rendszerek ellenére az oroszok atomcsapással tudják fenyegetni Amerikát.

A Poszeidón létezéséről 2015-ben értesült a világ, amikor az orosz állami tévében “véletlenül” bejátszottak egy róla szóló blokkot.

A fegyver hivatalosan fejlesztés alatt áll, Vlagymir Putyin 2018-ben említette meg először a hadrendbe állítani tervezett orosz szuperfegyverek sorában

Azonban független forrás még azt sem igazolta, hogy akár prototípus formájában valóban létezik-e, és tényleg végeztek-e vele próbarobbantásokat az elmúlt néhány évben, ahogyan azt az orosz fél állítja.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.