Címlapsztorik

Putyin az Északi Áramlat felrobbantásával akarja kirobbantani a harmadik világháborút?

Egyes elméletek szerint a cél az volt a “merénylettel”, hogy a NATO egy tagállama elleni konkrét támadásként értelmezze az egészet és válaszlépést tegyen.

Erre hivatkozva Putyin pedig bevetheti az atomfegyvereket.

Tényleg bekövetkezhet az, amire mindenki gondolt, amitől mindenki tartott?

Hirdetés

Európa gáz nélkül maradhat, vagy legalábbis egy jelentősebb mennyiség kieshet azzal, hogy váratlanul megsérült, kilyukadt (pont most) az Északi Áramlat gázvezeték.

Az időzítés nem véletlen és már most sok titkosszolgálati információ merényletről, szabotázsról beszél.

Bár az Északi Áramlat többségében orosz tulajdon, lenne logika abban, ha maga Putyin rendelte volna el a felrobbantását, megrongálását.

Mégpedig az, hogy egy világháborút provokáljon ki.

De ez csak egy a lehetséges számtalan felvetés közül

– hívják fel a figyelmet a szakértők.

Sokan úgy vélik, hogy ez az a végzetes gumicsont, amire a NATO harapni fog és megtámadhatja az oroszokat, vagy válaszlépéseket tesz, amik nyomán Putyin támadásra hivatkozva bevetheti az atomot.

Ha ez volt a terve, és mint ismert egyes hírtöredékekből, hogy nem éppen stabil az elmeállapota (erről több titkosszolgálati jelentés is van) akkor a terv úgy néz ki, hogy nem sikerül.

A helyzet deeszkalálása érdekében a svéd külügyminiszter szerdán kijelentette, hogy Svédország nem értékeli ellene elkövetett támadásként a vezetékrobbantást.

Hirdetés

Ha azonban így lett volna, vagy így lenne, akkor a NATO válaszlépését egyéretelműen az atomfegyverek bevetése követné.

Ha valóban így van, és Oroszország robbantott, akkor a saját eszközeit tette tönkre. Persze Vlagyimir Putyin elmeállapotáról a háború korai szakaszában sok spekuláció napvilágot látott,

de az, hogy az orosz elnök megőrült volna, ugyanúgy véleménycikkek puszta feltételezése, mint ahogy bármiféle bizonyíték előásásáig feltételezés marad a hétfői események elkövetői kapcsán minden.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.