CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin “igazságbeszéde”? „A Nyugat egy rakás hibát elkövetett, most pedig bűnbakot keres”

Mert nem minden fekete-fehér? Az igazságnak, ahogyan az éremnek is, két oldala van, a nyugat bűneiről pedig “nem illik” beszélni? Putyin beszéde sokakat meglepett.

Putyin több ízben beszélt korábban is a nagy összefüggésekről a világban, melyekkel kapcsolatban annak ellenére van némi igazsága, hogy a háború amit Ukrajna ellen indított, teljesen elfogadhatatlan, indokolatlan.

Az orosz elnök elmondta, a nyugati országok „egy rakás hibát követtek el”, most pedig bűnbakot keresnek.

Hirdetés

„Partnereink maguk is egy rakás hibát elkövettek, most pedig keresik, kit hibáztathatnának érte. Természetesen ebből a szempontból a legkényelmesebb jelölt Oroszország”

– jegyezte meg Putyin az élelmiszer- és műtrágyahelyzetre utalva.

A vezető emlékeztetett rá, miután Oroszország különleges hadművelete kezdetét vette Ukrajnában, Európa és az Egyesült Államok egy sor olyan intézkedést hozott, amelyek súlyosbították a helyzetet az élelmiszer- és műtrágyaágazatban. Megjegyezte, hogy Oroszország a műtrágyagyártás piacának mintegy 25 százalékát biztosítja.

„Például a hamuzsírműtrágyákat illetően, ahogyan Alekszandr Rihoravics Lukasenka mondta – ellenőrizni kell, persze, de szerintem igaz – Oroszország és Fehéroroszország teszi ki a káliumműtrágyák globális piacának 45 százalékát. Ez hatalmas mennyiség”

– mondta.
Hozzátette, a termés a talajba juttatott műtrágya mennyiségétől függ, és amint kiderült, az orosz export nem lesz elérhető a világpiacon, az élelmiszerek árai azonnal felszöktek, valamint a műtrágya hiánya miatt a mezőgazdasági termékek is haszontalanná váltak.

„Egyik dolog vonja maga után a másikat, de Oroszországnak ehhez nincs semmi köze”

– összegezte az elnök.

Putyin persze azt felejti el ebben az egészben, hogy mindezekre nem lett volna szükség, ha nem támad meg egy független kelet-európai országot.

Ugyanakkor a nyu gat bűnei mellett sem szabad szemet hunyni.

Hirdetés

Emlékszünk még, hogy Angela Merkel hogyan szabadította rá az iszlámot és a szélsőséges terrort Európa nyugati országaira a wilkommenskulturral?

Vagy az USA hogyan erőszakolta rá a demokráciát a Közel-Kelet országaira, és vonult be, felszabadítás címszóval, miközben valójában csak az olajról szólt minden?

És csodálkoztak, hogy Saddam Hussein elmozdítása után egy ISIS nevű terrorszervezet jelent meg tort ülni az általuk hagyott romok és káosz felett…?

Itt nem minden csak fekete-fehér…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.