CímlapsztorikTech-KütyükTudomány

Putyin végítélet fegyvere visszabombázhatja a civilizációt a kőkorszakba: a visszaszámlálás elkezdődött?

Egy olyan fegyver birtokában van Oroszország, ami valóban elhozza a Földre a világvégét.

Nem emberi életeket, hanem a civilizációnk életszínvonalát és technológiai feltételeit vehette célba Oroszország azzal a rejtélyes űrfegyverrel, ami alacsony Föld körüli pályán okozhat beláthatatlan pusztítást – figyelmeztetnek az amerikai titkosszolgálatok.

Egybehangzó információk szerint USA amerikai hírszerzés először 2022 elején, az Ukrajna elleni invázió kezdetén jelezte az orosz űrtevékenység fokozódását, és nyomozni kezdett az ügyben.

Hirdetés

Végül arra jutottak, hogy Oroszország újfajta űrfegyver telepítésén dolgozik – egy olyan eszközön, ami alacsony Föld körüli pályán végrehajtott nukleáris robbanással bolygónk infokommunikációs rendszereinek egészét fenyegeti.

Ha a veszély valós, akkor egyben globális:

Az állítólagos űrfegyver azokat a szatellit hálózatokat veheti célba, amelyek mára fontosabbak talán a mélytengeri optikai kábeleknél is, hiszen a nemzetközi adatkapcsolat, a navigáció, a logisztika vagy például az online kereskedelem alapját, kvázi a világgazdaság egyik legfontosabb motorját jelentik.

Sőt, egyes vélemények szerint az összes Földön lévő elektromos rendszert és/vagy hálózatot is jelentősen képes károsítani.

Annak ellenére tehát, hogy emberéletet közvetlenül nem tudna kioltani, egy ilyen fegyver az egyik legnagyobb fenyegetés lenne, ami létezik.

Lényegében Putyin egy olyan végítélet fegyver birtokában van, mely bármikor képes lenne az emberiséget visszabombázni a kőkorszakba.

Ennek olyan súlyos következményei lehetnének, mely alapjaiban vethetné vissza közel 50-100 évvel a világunkat.

Arról nem beszélve, hogy közvetett módon több száz millió, vagy akár milliárd ember élete kerülne veszélybe egyik napról a másikra.

Amerikai tisztviselők és külső elemzők úgy vélik, egy ilyen esemény bőven okozna akkora katasztrófát, mint a Kessler-szindróma.

Hirdetés

Összeomlanának a globális kommunikációs rendszerek és az égadta világon minden meghibásodna, a segélyszolgáltatásoktól a mobiltelefonokon át a villamos energia generátorok és vízszivattyúk szabályozásáig, magyarán: működésképtelenné válnának a létfontosságú infrastruktúráink.

Ennek oka az, hogy egy orbitális pályán bekövetkező atomrobbanás iszonyatos mennyiségű űrtörmelékkel szórná meg a fent keringő kommunikációs eszközöket.

Ha egy ilyen végzetes esemény nem lenne önmagában is elég súlyos (de igen, lenne), még hosszú évtizedekre meg is pecsételné az emberiség sorsát, hiszen csak rendkívül lassan helyrehozható károkat okozna.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!