CímlapsztorikÉrdekes világ

Puzsér bedobta az atomot: „Sárosdi Lilla sérelmének százszorosa zajlik a képernyőkön”

Sérti az emberi méltóságot a Való Világ, le kell venni a műsort a képernyőről!

Ismét a Facebook-oldalán tette közzé álláspontját Puzsér Róbert, ezúttal az RTL Klubon futó Való Világ realityshow kapcsán.

“Még húsz évvel az első magyarországi valóságshow bemutatása után is meg tudok döbbenni az értelmiség közönyén és fölényes magabiztosságán, mellyel kitartóan nem vesz tudomást arról a társadalmi mértékű mentális szennyezésről, amellyel ezek az alávaló műsorok a hazai otthonokat sújtják”

Hirdetés

– kezdi bejegyzését Puzsér, keményen kritizálva a kereskedelmi televíziók tartalmait, melyek szerinte megmérgezik a mindennapokat, ami nem marad következmények nélkül.

“Ugyan ki csodálkozik azon, hogy az RTL új Való Világ-szériája az eddig érvényesített, mégoly szerény kulturális referenciától is messze elmarad: a legsuttyóbb homofóbia, a szexuális zaklatás, a párkapcsolati erőszak, a női szereplők bántalmazása és betörése Puskás Peti, Nádai Anikó, Gáspár Győző és Dancsó Péter celebrálásában főműsoridős szórakoztatásként nyert polgárjogot. S lám:

a genderemlékezet óta rendkívül érzékeny politikusok és újságírók, akik a miniszterelnök asszonyságozásából országos botrányt csaptak, valahogy nem kezdtek kampányba a női méltóság védelmében. Nőjogi szervezetek, amelyek Marton Lászlót a sírgödörbe rugdalták húsz évvel ezelőtti primitív szexuális ajánlattétele miatt, most diszkréten kussolnak, pedig épp Sárosdi Lilla sérelmének százszorosa zajlik a képernyőkön –

a különbség mindössze az, hogy az áldozatok mindegyike alacsony sorban nevelkedett, kiszolgáltatott prolilány, nem pedig egy híres rendező befolyásos, gazdag, fehér felesége”

– folytatja a megmondó, aki nem érti, hol maradnak ilyenkor a női jogokat védelmező aktivisták, akik más esetben erőteljesen hallatják a hangjukat.

“Amint a zaklatás és a bántalmazás a nagyszerű, európaiságnak mértéket adó RTL kínálatában zajlik, a női méltóság részvényárfolyama az utca kövébe csapódik. Eszenyi Enikő és Kabát Péter mosdatása után még hallatszott némi felháborodás – ezúttal semmi.

A feminista hölgyek és urak bizonyára túlságosan is szerették az RTL szivárványkampányát arról, hogy „a család az család”, s azt is mérlegelték, hogy ma már az RTL az egyetlen országos jelentőségű ellenzéki médiaszolgáltató. Most a hallgatás a törvény”

– állapítja meg Puzsér.

“E helyzetben akadt egyetlen nőjogi aktivista – az utóbbi években egyre inkább radikalizálódó Mérő Vera –, aki képes volt szembeszállni a befolyásos genderpapnők gyalázatos némaságával: személyében a magyar nyilvánosság azt az elkötelezett, erős és autonóm nőt láthatta, aki nem hajlandó politikai számítás alá rendelni a véleményét.

Hirdetés

Bár az RTL felelősségét csak nagyon óvatosan érintette, Mérő Vera félreérthetetlenül kiénekelt a kánonból – kiállt a ketrecbe zárt állatokként tartott, fenyített és megkukkolt nők méltósága mellett, s egyebek közt szóvá tette azt a nemi aktust, amely Svédországban és Dániában nem szórakozást, hanem szabadságvesztést okozna

– írja Puzsér, aki szerint Mérő Vera az, aki megmentette a feministák becsületét.

Ezt követően rátér a Villa szereplőire, akiknek a viselkedéséről egyáltalán nincs jó véleménnyel.

“A villa két legaljadékabb lakójával, VV Renátóval és VV Danival nagyon nagy baj van: a nőkhöz fűződő viszonyuk patológiás, valamennyi interakciójukból agresszivitás és a roncsársadalom kultúranélkülisége árad.”

– Írja Puzsér, mindezért a csatornát téve felelőssé, majd felveti, hogy “jóvátételként” ezután patkányok közé rakták VV Renátót.

Hogy teljes legyen a kör, Puzsér azt is megmondja, a fentiek alapján milyen megoldást kínál az ügyben.

“Ennek a botránynak egyetlen elfogadható lezárása képzelhető el: a műsor azonnali levétele a képernyőről, és a résztvevők beiratása mentálhigiénés szakemberekhez a tévécsatorna költségén. Volt már valóságshow-hős, aki börtönbe került; volt, aki pszichiátriára; volt, aki prostituált lett; és volt, akit meggyilkoltak.

Ezeken a kölykökön talán még lehet segíteni – nem kéne még mélyebbre lökni őket! Az emberi lényhez méltóság tartozik: élete nem kilesni való”

– olvasható Puzsér bejegyzésében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.