CímlapsztorikÉrdekes világ

Rakétatámadások érték Kijevet, körbezárták az oroszok a várost

Sokkoló bejelentések érkeztek. Oroszország ultimátumot intézett Ukrajnához.

Aligha fér kétség hozzá csaknem egy nappal azután, hogy Vlagyimir Putyin parancsára orosz csapatok indítottak támadást Ukrajna ellen:

A Kreml célja nemcsak Kijev megtörése, hanem egyenesen annak bevétele is.

Hirdetés

Közben az Egyesült Államok, az Európai Unió és Nagy-Britannia is szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben, de a nagyon kemény, nagyon fájdalmas döntések elmaradtak, jobb esetben késnek. Magyarország már készül az Ukrajnából érkező menekültek fogadására, közben a konfliktus máris a kampány egyik témájává vált.

Oroszország ultimátumot intézett Ukrajnához, amely szerint akkor fejezi be a csütörtökön kezdett offenzívát, ha Kijev garantálja Ukrajna semlegességét és demilitarizálását.

Ukrán beszámolók szerint a harcokban eddig mintegy kétszáz ukrán katona és polgári személy vesztette életét, de Kijev 350 orosz halottról tud.

Az országban általános mozgósítást rendeltek el és megtiltották a hadkötelesek külföldre utazását.

Hajnali negyed ötkor ismét hatalmas robbanásokra ébredt Kijev, a hatóságok pedig arra figyelmeztették az embereket, orosz diverzánscsoportok szivárogtak be a hárommilliós ukrán fővárosba.

A légvédelem a főváros fölött lelőtt két orosz repülőeszközt, egyelőre nem tudni, hogy az ballisztikus rakéta, vagy manöverező robotrepülő volt-e.

A hajnali támadás során lelőtt egyik eszköz darabjai egy kijevi lakóházba csapódtak be, a magasépület kigyulladt, és nem kizárt, hogy össze is fog dőlni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.