CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Rég elfeledett halálos járványok zúdulhatnak az emberiség nyakába

A koronavírus csak az előfutára volt annak, ami ránk vár?

A felmelegedés miatt a jég alól kiolvadó több millió baktérium és vírus olyan hullámokat szabadíthat ránk, ami az emberiség háromnegyedét is kiirthatná

– állítják a tudósok.

Hirdetés

Vagyis itt az ideje, hogy komolyan vegyük a fenyegetést, ez ugyanis az első számú kihalási tényezővé lépett elő – tették hozzá.

Sajnos nagyon komoly alapja van az egésznek: a jég alól ugyanis újra „előbújhatnak” azok a betegségek, melyek egykor kis híján kontinenseket irtottak ki.

Ezek ugyanis nem tűntek el végleg a Földről.

Talán nincs és nem is lesz soha az a betegség, amelynek minden hordozóját és kórokozóját el lehetne tüntetni a bolygóról.

Lásd a pestis, vagy a lepra, mely időről-időre mintha eltűnne, majd lokális „járványokban” kitörve emlékezteti a világot arra, hogy soha nem szabadulunk meg tőle.

A globális felmelegedés pedig csak fokozza ezt a veszélyt, vagyis az emberiségnek a jövőben brutális ostromra kell felkészülni.

„Kevesen tudják, hogy a feketehimlő az egyedüli betegség, melyet az oltások megszüntettek, a többi csak nyugvóponton van; ha az oltottság, a nyájimmunitás bizonyos szint alá csökken, akkor újra fellángolhat”

A fertőzőbetegségek soha nem tűntek el, idővel viszont a lakosság bizonyos védettséget szerzett velük szemben.

Amikor ez megtörtént, akkor az adott fertőzőbetegség visszahúzódott, de ha eltelt két-három generáció – és a társadalom új tagjaiban a védettség gyengült –, akkor újból visszatérhettek.

Hirdetés

vagyis a tudósok már most figyelmeztetnek: hamarosan az emberiség régi, és halálos „ismerősei” térhetnek vissza a melegedés miatt a jég alól kiolvadva.

Egyes becslések szerint csak az északi és déli sarkvidék több milliárd mikrobát és egyéb kórokozót zár magába:

Ezek ha kiszabadulnak, akkor az emberi civilizációt elsöprő hullámokként söpörhetnek el minket.

Sőt, egyes hipotézisek szerit ez egy hatalmas rendszer, a sarkokból kiolvadó járványok pedig azzal a céllal vannak jelen, hogy amikor egy faj elég pusztító lesz ahhoz, hogy a Földön a jeget is elolvassza maga körül, akkor így redukálja le a népességet megint egy kiinduló pontra.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.