CímlapsztorikTudomány

Rejtélyes földönkívüli világot és vizet talált a James Webb: szenzációs bejelentést tettek

Óriási felfedezések vehetik kezdetüket a földönkívüliekkel kapcsolatban.

Váratlan felfedezés, víz és egy földönkívüli világ

A tudósok és csillagászok akkor tették meg a nagy és vártalan felfedezést, amikor a James Webb-űrteleszkóp (JWST) szemét és spektroszkópját ezúttal a kisbolygóöv felé fordították.

A NIRSpec (közeli infravörös spektrográf) segítségével most sikerült bizonyítani, hogy egy fő kisbolygóövbéli üstökös környezetében gázok, de legfőképp vízpára található. Ez azt jelenti, hogy Naprendszer is tele van az élet egyik nagyon fontos építőkockájával.

Hirdetés

„Vízzel teli bolygónkon nyüzsög az élet, s ebben jelen ismereteink szerint egyedülálló a Világegyetemben, azonban rejtélyes, mivel nem tudjuk, hogy miként is került ide ez a rengeteg víz”

– mondta Stefanie Milam, a JWST bolygókutató programjának tudományos kutatásvezető-helyettese.

A földönkívüliek jelenléte egyre biztosabb egyébént a Naprendszeren belül is.

Idegenek a Naprendszer holdjain

Ezek az idegen világok valóban itt vannak velünk, tőlünk csillagászati értelemben sem messze a Szaturnusz és a Jupiter egyes holdjain.

Ezen holdak közül több is “meleg”, folyákony óceánokat rejt a jégpáncél alatt.

Időnként pedig gázok és vízpára tör a felszínre, ami megint csak komoly aktivitásra utal.

A NASA nem véletlenül szán egy kiemelt missziót arra, hogy az egyik ilyen hold jégpáncéljának mélyébe lefúrjon egy robot kígyó szerű szerkezettel.

A tudósok abban egyetértenek, hogy nagy valószínűséggel jelen van ezekben a hatalmas óceánokban valamilyen szintű földönkívüli élet.

Csak idő kérdése, mikor jelentik be a földönkívüli élet létét

A NASA és a SETI vezető tudósai is nagyon magabiztosak abban, hogy már csak idő kérdése, hogy felfedezzék a földönkívüli élet valamilyen formáját, annak megdönthetetlen bizonyítékait.

Hirdetés

Hogy ez pontosan mi lesz, azt még nehéz megmondani, de talán a mikrobiológiai szintű életnél jóval izgalmasabbat fognak találni.

Minden jel arra mutat tehát, hogy korszakváltás előtt állunk és az emberiség akár néhány éven belül beléphet egy másik világba, ahol már nem vagyunk egyedül a világegyetemben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!