CímlapsztorikÉrdekes világ

Rendkívüli: célzott támadást hajthatnak végre Magyarország ellen: itt az ideje riadót fújni?!

Döbbenetes forgatókönyv szivárgott ki. Ha bekövetkezik, az a hazánk végét is jelentheti?

Olyan támadás jöhet a hazánk ellen amire az EU megalakulása óta, a második világháborút követő Trianoni “béke diktátum” óta nme volt példa.

Egy kiszivárgott brüsszeli terv alapján az uniós tagállamok vezetői célzottan szabotálnák a magyar gazdaságot.

Hirdetés

Legalábbis amennyiben Orbán Viktor magyar miniszterelnök megvétózza az Ukrajnának szánt segélycsomagot.

A források visszatartásával elbizonytalanítanák a pénzügyi befektetőket, ami hosszú távon a forint gyengülését idézné elő.

Egy kiszivárgott uniós dokumentum szerint Brüsszelben felvázoltak egy olyan stratégiát, amelyben kifejezetten Magyarország gazdasági gyengeségeit vennék célba, amennyiben Orbán Viktor megvétózná az Ukrajnának szánt segélycsomagot

– számolt be róla a Financial Times.

A brit lap úgy tudja, hogy Brüsszel egy bizalmas tervet dolgozott ki, amelyben lényegében szabotálnák a magyar gazdaságot, előidézve a befektetői bizalom összeomlását, a forintos deviza meghátrálását és a hitelfelvételi költségek megugrását.

Az uniós tisztviselők szerint, ha a február 1-jei csúcstalálkozón nem születik megállapodás Ukrajna támogatásáról, úgy a tagállamok vezetői nyilvánosan is megfogadnák, hogy végleg leállítják a Budapestnek szánt uniós támogatásokat.

A források nélkül „a pénzügyi piacok, valamint az európai és nemzetközi vállalatok kevésbé lennének érdekeltek abban, hogy Magyarországon fektessenek be”.

EGY ILYEN BÜNTETÉS „GYORSAN KIVÁLTHATJA AZ ÁLLAMHÁZTARTÁSI HIÁNY FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGEINEK TOVÁBBI NÖVEKEDÉSÉT ÉS A VALUTA CSÖKKENÉSÉT”

– hangsúlyozták a dokumentumban.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.