Érdekes világ

Rendkívüli ülés: Novák Katalin lemondását követelik, áll a bál a parlamentben.

Döbbenetes. Lemondathatják a jelenlegi köztársasági elnököt?

Több nagykövettárásával a karzaton foglalt helyet David Pressman amerikai nagykövet is, követve az ülésen elhangzottakat.

Az amerikai nagykövet korábban úgy fogalmazott, hogy ez a rendkívül ülés remek alkalom arra, hogy végre Magyarország is megszavazza a svéd NATO-tagságot.

Hirdetés

„Mivel Magyarország marad az utolsó szövetséges, aki ratifikálja Svédország NATO-tagságát, az Egyesült Államok üdvözli a február 5-re, hétfőre összehívott rendkívüli parlamenti ülés bejelentését, amely közös biztonságunk e kulcsfontosságú kérdéséről szól.

Orbán Viktor miniszterelnök megígérte, hogy Magyarország az első adandó alkalommal cselekedni fog.

A hétfői ülésszak lehetőséget biztosít erre”

– írták.

Vadai Ágnes, (DK) a parlament előtt is bejelentette, hogy pártja megfosztási eljárást kezdeményez Novák Katalinnal szemben a bicskei pedofil-ügyben alkalmazott és jogi aggályokat felvető kegyelmi döntés kapcsán.

Nem lehet tovább köztársasági elnök az a nő, aki ehhez aláírását adja – fogalmazott Vadai Ágnes,

aki úgy vélekedett, hogy Novák Katalin méltatlanná vált a pozíciójára, ezért eljárást is kezdeményeztek.

„Undorodom a Fidesznek kedves pedofiltól, undorodom attól, aki kegyelmet ad, és undorodom attól, aki pedofilsimogató cikket ír”

– jelentette ki a DK politikusa.

Hirdetés

Tordai Bence, a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője fideszes „pedofillobbiról” és „pedofilmaffiáról” beszélt, amelynek szálai „a Sándor-palotába is elértek”. Tordai Bence kijelentette: szégyen, gyalázat, a köztársasági elnöknek le kell mondania.

Hétfői sajtótájékoztatóján Tordai Bence, azt is bejelentette, hogy törvénymódósítást nyújt be a Párbeszéd-Zöldek, hogy a jövőben nyilvános legyen, kinek és milyen indokkal ad kegyelmet a köztársasági elnök.

A javaslat szerint a Magyar Közlönyben hoznák nyilvánosságra az elnöki kegyelemről szóló döntést és annak indoklását.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.