CímlapsztorikÉrdekes világ

Sötét középkor jöhet az magyar autósokra: EZER forintos benzinár a láthatáron?!

Ha ez eljön lángolni fognak az utcák!

Mivel a húszik további támadásokat ígértek a hajózás ellen, Irán pedig elítélte a nyugati ellenakciót, a megnövekedett geopolitikai kockázatok miatt az elkövetkező hónapokban magasabb árakra számíthatunk, vagyis a Brent olaj hordónkénti ára tartósan 80 dollár fölé emelkedhet

– jelezte az Indexnek Santo Martin.

Hirdetés

A Makronóm Intézet vezető elemzője szerint ennél sokkal nagyobb drágulás jöhet, ha a konfliktus továbbterjed.

A szakértővel megvizsgáltuk, mit jelentene mindez globálisan és Magyarországra nézve.

Jelentős árcsökkenés nem várható az üzemanyagoknál, sőt az árak alakulására döntő hatással vannak külső tényezők: ilyenek a szemünk előtt zajló háborúk, amelyek sora könnyen lehet, hogy további konfliktusokkal bővül.

“Ha újabb front nyílik a térségében, és a globális olaj- és gázkereskedelem Széll Kálmán terét, a Hormuzi-szorost lezárják, ahol a teljes kőolajpiac 20 százaléka halad át, akkor akár 70-80 százalékos áremelkedéssel is lehet számolni”

-fejtette ki az Indexnek a Mol első embere.

Amennyiben ez megtörténik, úgy

A LITERENKÉNTI EZERFORINTOS BENZIN IS BENNE VAN A PAKLIBAN A MAGYAR KUTAKON, AZONBAN SZERENCSÉRE EZ A LEGROSSZABB ÉS LEGKEVÉSBÉ VALÓSZÍNŰ FORGATÓKÖNYV.

Ellenben 2020 óta valahogy azt veszi észre az ember, hogy sorra valósulnak meg a leghajmeresztőbb lehetőségek a világban.

Így a covid,a háború, a gazdasági válság és az infláció után már csak a horror benzinár, és a nyomában járó brutális, az eddiginél is nagyobb élelmiszer drágulás “hiányzik…?!

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.