Címlapsztorik

Szalai Ádám kiakadt: “Kérlek titeket, hogy kerüljétek a rasszista megnyilvánulásokat!”

Személyes videóüzenetet posztolt a szurkolóknak a Facebookon Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt.

Szalai a videóban amellett, hogy megköszönte az angolok és az olaszok elleni meccsen tanúsított szurkolói támogatást, arról is beszél, hogy a csapatnak van még egy felfüggesztett zártkapus mérkőzése, amit mindenképpen el szeretne kerülni.

Hirdetés

Ezért arra kérlek titeket, hogy kerüljétek a rasszista megnyilvánulásokat, kérlek titeket, hogy kerüljetek minden olyan kirekesztő megnyilvánulást, illetve mondatokat, szavakat, amik esetleg a jövőben zártkapus mérkőzéseket okoznának, hiszen nekünk ti vagytok a legfontosabbak!

-mondta a csapatkapitány. Az MLSZ Facebook-oldalán közzétett videóhoz két óra alatt kb 115 hozzászólás érkezett, ezek között többen is azt írták, hogy az „UEFA úgyis kitalál majd valamit”, többen azt kérdezték, miért nem lehet önfeledten szurkolni.

A magyar válogatott múlt héten szombaton meglepetésre, Szoboszlai Dominik büntetőjével, hatvan év után először győzte le az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia csapatát a Nemzetek Ligájában.

A meccs kezdőrúgása előtt az angol válogatott játékosai a tőlük megszokott módon féltérdre ereszkedtek, amivel a rasszizmussal és gyűlölettel szembeni ellenérzésüket fejezik ki.

A BBC tudósítója azt írta:

A főként gyerekekből álló közönség teljes mértékben tiszteletben tartotta az angol himnuszt, ugyanakkor a tömegben gúnyolódás és pfujolás volt hallható, amikor az angol játékosok letérdeltek.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tavaly nyári Európa-bajnokság után eredetileg három zárt kapus mérkőzésekkel büntette a magyar válogatottat a rendbontó magyar szurkolók viselkedése miatt.

Később ezt a büntetést két zárt kapus mérkőzésre enyhítették, és a második zárt kapus meccs lejátszását két évre felfüggesztették.

Az MLSZ a szabályok adta lehetőséggel élve 14 év alatti gyerekeket hívott meg térítésmentesen a Puskás Arénába a szombati magyar-angol mérkőzésre.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.