Érdekes világMisztikum

Ősi erőd Szibériában, ami nem létezhetne, és Putyint is megdöbbentette

Nem csak az evolúciónak mond ellent, de a régészeknek is feladja a leckét. A helyszínre még Putyin is ellátogatott, ahol meghűlt benne a vér.

Szibéria nem az a hely, ahová a legtöbb ember könnyen el tud jutni, ezért mindig érdekesek az Oroszország Urálon túli részéről érkező hírek.

Például arról az erődről, amely egy titokzatos szigeten található, és régóta elbűvöli a szakembereket.

Hirdetés

A romjaiban is gyönyörű Por-Bazsin egy tóban lévő szigeten áll, és agyagépítményt jelent magyarul a neve.

A ma már Kína nyugati részén élő nép első állama, az Ujgur Kaganátus létrejötte is erre az időszakra datálható, de nem sokáig állt fenn, mivel a kirgizek 840-ben leigázták.

Pechjük volt, hogy a terület a selyemút mentén feküdt, így sokan vetettek rá szemet.

A szibériai szigetet lényegében teljesen kitöltő, kelet-nyugati tájolású egykori építménynek szinte már csak az alapja van meg.

Mivel az Isten háta mögött fekszik, nem meglepő, hogy csak a 18. században került sor a modern kori felfedezésére.

Komolyabb régészeti feltárása pedig a második világháború után indult meg, és lényegében mind a mai napig folyamatban van.

2007-ben a romokat Putyin elnök is meglátogatta Albert monacói herceg társaságában, és mindketten elhűltek az ott látottaktól.

Újabban az is felmerült, hogy a hely nemcsak palota-erőd volt, hanem rituális célokat is szolgált.

Sőt, egy titkos, korábban soha nem ismert írásrendszert is felfedeztek benne, erről később kicsit lentebb.

Hirdetés

Por-Bazsin különlegessége, hogy az alapjául szolgáló sziget talaja fagyott.

Nyilván a hideg is hozzájárulhatott, hogy az építmény a századok alatt romossá vált, az viszont nagy titka a helynek, hogy miért nem volt fűtési rendszere, amikor az embereknek mostoha körülményeket kellett elviselniük benne.

Érdemes fenntartásokkal kezelni, de akad még egy különös elmélet és mítosz az építményhez kapcsolódóan.

Maga, Erich von Däniken szerint at ősi időkben a bolygóra látogató idegen lények építhették, vagy legalábbis részt vettek a munkálatokban gépeket és technológiát biztosítva.

Mindezt a paleoasztronautika hívei arra alapozzák, hogy állítólag egy 30 ezer évre visszanyúló írásrendszert találtak a helyszínen.

Az építményekbe, és a helyszínen található egyes elemekbe lehet kódolva az írás, mint egyfajta üzenet.

Az írás jelentése, és a “megoldó kulcs” teljesen elfeledetté vált az évezredek során, és a nyelvet is elfeledték, amivel feltehetőleg íródott.

Pedig a történelem hiányzó szeleteiről árulkodhat.

Olyan időkről, ami az emberiség valódi múltjához vihetne közelebb minket.

Annyi bizonyos, hogy a sejtések szerint ez a különleges írásrendszer nagymértékben merít a csillagászatból, a csillagászati szimbólumokból, és az együtt állasokból.

Egy kutató, Dr. Derek Cunningham szerint az egyes blokkok, a területen elhelyezkedő sziklák és monolitok, valamint a falak mind olyan geometriai állásban vannak, melyeknek csillagászati jelentősége is van, és ha ezeket “összeolvassuk”, akkor egy ősi kódot kaphatunk, melyet megfejtve eddig nem tudott információkhoz juthatunk az emberiség múltjával kapcsolatban.

Hogyan valóban létezik-e ez a 30 ezer éves írásrendszer, mely az emberi evolúciónak is teljesen ellent mond, vagy csak túlságosan sokan akarnak valamiféle rendszert belelátni ebbe az erődbe, az máig vita tárgya.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.