CímlapsztorikÉrdekes világ

Szétverte a rohamkocsit a bevadult mentős: az egész OMSZ-t és az országot is felháborította a kikerült felvétel – VIDEÓ

Elképesztő felvételek kezdtek el terjedni a neten.

Két videón is látszik, hogy egy mentőállomás udvarán egy mentős szétver egy több mint húszmillió forintot érő rohamkocsit.

Hirdetés

A rongálást maguk az állomás dolgozói vették videóra, s a felvételen az is hallatszik, hogy többen buzdítják a kollégájukat.

Úgy tudjuk, a tatabányai mentőállomáson történt az eset – mondta a Blikknek az a – a neve elhallgatását kérő – mentős, aki a videót eljuttatta szerkesztőségünkhöz.

A mentőszolgálat munkatársai között fű alatt terjedt a felvétel, s sajnos, voltak olyanok, akik viccesnek találták.

“Méltatlan ez a viselkedés, mint ahogyan minden jogsértés az, amit egy mentő a szolgálatával, a hivatásával összekapcsolhatóan követ el”

– vélekedett Benke Dénes nyugalmazott mentőápoló.

Sajnos, találkoztam én is megtévedt kollégákkal, de olyanról, hogy valaki szándékosan megrongálja az életmentő munkaeszközt, eddig nem hallottunk. Az egész mentőszolgálatot járatták le otrombaságukkal.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője a Blikknek megerősítette, sajnos, nem egy megrendezett filmfelvételről volt szó.

Több mint egy hónappal ezelőtt egy korábban balesetet szenvedő, összetört állapotában ideiglenesen a mentőállomás udvarán tárolt mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős, miközben ketten buzdították.

A példátlan cselekedet nemcsak értelmetlen és megbotránkoztató volt, hanem a balesethez kapcsolódó eljárást és a biztosítási ügyintézést is megnehezítette, ezért azonnal munkáltatói vizsgálat indult.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!