CímlapsztorikÉrdekes világ

Szigorúan ellenőrzött koncertek: példátlan tiltólistával várják a bányásznapon Tóth Gabit, kiakadtak a helyiek

Tóth Gabi már csak ellenőrzött keretek között mer fellépni nyilvánosan, mint Orbán – állítják.

A helyiek felháborodtak, nem értik, mi szükség erre a szigorra. Sokan felvetik, miszerint talán annak szólnak a fokozott biztonsági intézkedések, hogy Tóth Gabi és a Fricska Táncegyüttes lesz a nagy durranás… Azok után, hogy néhány hete az énekesnő bejelentette, tönkrement a házassága Krausz Gábor séffel, majd kiderült, hogy az új párja az egyik Fricska-tag, Papp Máté Bence.

Eddig volt munkatársakkal mindig ott találkoztunk, hisz lassan tíz éve nincs bánya. Halunk sorban megfele, örültünk egymásnak, míg aki él. Sztorizgattunk, stb. Ez miatt a he pa miatt ennek idén vége. Kár, de ez van. Sajnálom, de engem ne terelgessenek, motozgassanak, meg elkobozzanak. Innen is üdvözlök mindenkit, ha megélem és nem lesz Tóth Gabi, jövőre találkozunk

Hirdetés

– írta egy visszatérő vendég.

Felkeresték Oroszlány polgármesteri hivatalát, hogy rákérdezzünk, minek köszönhetőek a szigorú biztonsági intézkedések, ám senkit sem tudtunk elérni. Kisvártatva azonban a település közösségi oldalán újabb poszt jelent meg:

„A bányásznapi rendezvényről megjelent biztonsági szabályok eddig is életben voltak. Ezzel eddig Oroszlányon azért nem találkoztunk, mert nem nagyon voltak olyan nagy rendezvényeink, amelyeken ezeket be kellett vezetnünk.

A nagyrendezvényekre külön szabályok vonatkoznak, amelyeket egyrészt rendelet szabályoz (pl. a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló) másrészt a szervezők határozzák meg azokat. (…)

Mint ahogy a korábbi Bányászati Múzeum területén megtartott rendezvényeknél, a szervezők most is a rendőrséggel közösen, a többi hazai nagyrendezvény gyakorlatát is figyelembe véve alakította ki a szabályokat, amelyet a katasztrófavédelem hagyott jóvá”

– írták, hozzátéve: a szándékuk továbbra is az, hogy mindenki jól érezze magát.

A rendezvényre készülő vendégek a Facebookon fejezték ki nemtetszésüket, jelezve, az elmúlt években nem volt példa ehhez hasonló biztonsági intézkedésekre.

Mitől félnek ennyire?! Eddig sem akartam menni, de ezután…! Mi ez?

Ez most egy rendezvény, hogy jól érezze magát valaki, vagy dedósok gyülekezetének néznek minket?

Hirdetés

Testüregmotozás nem lesz? Nevetséges!

– írta az esemény oldalára egy helyi lakos.

A zászlórúd, a szelfibot, az esernyő és a drón bevitelének tiltása érthető, hiszen valóban biztonsági kockázatot hordozhatnak magukban, csakúgy, mint a különböző fegyverek.

Az ételdobozok és a kulacsok tiltása is elfogadható, hiszen a helyszínen lévő szolgáltatók érdeke az, hogy ott, helyben vásárolják meg a belépők az ételeket és italokat.

A kamerák, hangrögzítő eszközök esetében a bevitel könnyen lehet, hogy az ott fellépő előadóművészek szerződése miatt vannak tiltva, ám a mai világban, amikor egy mobiltelefonnal bárki felvehet képet vagy hangot, idejétmúltnak tűnik a döntés.

Az sem érthető, miért tiltják például az ülőpárnák, pokrócok bevitelét, hiszen aki például felfázásra hajlamos vagy csak szeretne kényelmesen leülni, egy rendezvényen ilyen módon megteheti.

Az pedig, hogy a fellépőknek vitt ajándékot tilos bevinni a rendezvény területére, egészen meglepő, ilyen kikötést még nem tapasztaltam, ahogy hasonló mértékű tiltólistával sem találkoztam pályafutásom során – fogalmazott a Blikknek Tabár Zoltán, a koncertbooking.com koncertszervezője.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.