CímlapsztorikEgészségünk

„Szinte halottnak látszott a szeme” a 3 éves kislánynak, aki Kinder tojás miatt lett szalmonellás

Tovább dagad a botrány, egyre több helyről jelentenek megbetegedéseket a terméktől!

Világszerte kerültek az üzletekbe olyan, a Ferrero nagyvállalat által forgalmazott Kinder termékek, amik szalmonellával fertőzöttek.

Magyarországon a Nébih múlt szombaton jelentette be, hogy ne fogyasszák el ezeket a csokoládékat.

Hirdetés

Egy angliai 3 éves kislány sajnos megevett egy ilyen Kinder tojást, ami miatt súlyosan megfertőződött. Az édesanyja nagy aggodalommal közölte közösségi média oldalán, hogy gyereke sose volt még ilyen rosszul

– írja a Metro.

„Szívszorító volt látni, hogy az én általában tüzes, kalandvágyó és nagyon aktív kislányom a teljes ellentéte mindannak, ami ő lenni szokott.

A nap 24 órájából 21-et alszik, majd folyamatosan elaludt, miközben játszott”

-mesélte az anyuka.

Elmondta, hogy mivel ő maga nemrég gyógyult fel egy gyomorrontásból, kezdetben azt hitte, hogy a lánya is ugyanebben a betegségben szenved.

Majd a háziorvosi vizsgálat után derült ki, hogy a gyerek szalmonellás.

A belgiumi Kinder-gyárat, amelyről feltételezik, hogy az esetek mögött áll, bezárásra köteleztek, és a teljes gyártósorát visszahívták.

A Ferrero szóvivője elmondta, hogy sajnálattal értesült a kislány állapotáról, és „őszinte gondolatai most vele és családjával vannak.”

Hirdetés

A kislány vasárnap óta alig volt ébren, súlyos gyomorrontási tünetekben szenvedett, és csak csütörtökre érezte kicsivel jobban magát.
Anyuka azt írta bejegyzésében:

„Akinek kisgyermeke Kinder csokoládé termékeket eszik, különösen a meglepetéstojásokat, és a megvásárolt termék lejárati ideje 2022. július 11. és 2022. október 7. között van, kérem dobja ki őket!”

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ a múlt hétvége óta több, mint 130 szalmonellás esetet jelentett, főként a 10 év alatti gyermekek körében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.