CímlapsztorikMisztikumMúltidéző

Titkos kamrák, csarnokok és rejtett templomok a piramisok alatt? Egyiptom legnagyobb elhallgatott igazsága

“A piramisok egyáltalán nem azok, amiknek látszanak, de ezt az emberiség soha nem tudhatja meg…”

Évtizedek óta komoly vita zajlik arról, hogy az egyiptomi piramisok milyen titkot rejtenek még magukban.

Az elmúlt pár évben rengeteg új információ került napvilágra, melyekből azt lehet sejteni, hogy rengeteg mindent nem mondtak el az eredetükkel és a korukkal kapcsolatban.

Hirdetés

Arról már a Titkokszigete.hu ir írt, hogy egyre több régész állítása szerint nem 4-5.000 évesek, hanem 12 ezer évesek, vagy ennél is régibbek, azaz ember előtti műalkotások lehetnek, akárcsak a gízai nagy szfinx.

Ezt főleg a szfinxen de a piramisok oldalán is fellelhető ősi vízmosások nyomaira alapozzák.

A gízai piramis belsejeében ma is vannak rejtett kamrák, melyek eredete és pontos funkciója, tartalma ismeretlen, mivel nem hozzáférhetőek, de bizonyos letapogatásos eljárással ki tudták mutatni meglétüket.

Van egy ősi hermetikus mondás: “Ahogy fent, úgy lent,” jelentése: Az, ami alul van, az megfelel annak, ami felül van, és az, ami felül van, megfelel annak, ami alul található.

Különösen igaz ez egyes régészek szerint a Gízai-fennsík alatti részekre.

Rengetegen úgy tartják, sőt, feljegyzések is alátámasztják azt, hogy a fennsík mélyén alagútrendszerek futnak.

Ezek kora pedig még a piramisoknál és a szfinxnél is sokkal régebbi lehet.

Sőt, az egész fennsík ennek a rejtélyes mélybe temetett titoknak az elfedésére szolgálhatott egykor. Annyira régi lehet a helyszín, hogy egészen bizonyos, hogy a szfinxet is megrongáló özönvíz előtt kerültek a vájatok, alagutak a föld alatt kialakításra.

Egyesek az alvilágba levezető járatokként beszéltek róluk mások egyiptomi katakombákként, labirintusokként hivatkoztak rájuk.

Hirdetés

Egy részüket napjainkban már feltárték, azonban az egyiptomi kormányzat nem engedélyez több feltárást, állításuk szerint az alagutak nagy része nem vezet sehová, magától véget ér, vagy beomlott.

Sokak gyanúja azonban az, hogy elhallgatják a teljes igazságot, ahogyan a piramisok korával kapcsolatban tették.

Állítólag több érdekes dolgot találta már egyes tiltott járatokba leereszkedve amatőr régészek, akik szembe mentek a tiltással.

Több alagút tovább folytatódik a mélybe a kormány állításaival ellentétben. A legtöbbjük azonban víz alá kerül egy adott mélység után.

Az egyik alagút egy kamrában végződik, ahol egy hatalmas kőszarkofág található.

A vízfelszín alatt lévő, kő fedőlappal ellátott sírhely tetején megfejtetlen szimbólumok voltak, faragott vonalakkal, hieroglifákra emlékeztető jelekkel.

Sokak szerint egy rejtett szarkofágról van szó, mely egy ismeretlen uralkodónak adott végső nyughelyet.

Vannak, akik úgy vélik, hogy ez Ozirisz isten sírja, ezért hivatkoznak rá Ozirisz aknaként.

A gízai felügyelő megerősítette, hogy soha nem nyílt meg, ami furcsának tűnne, hacsak nem próbálták volna megnyitni, ámde sikertelenül. A víz úgy nézett ki, mintha combközépig érne, de egyes részeken mélyebb is lehetett.

Ilyen és ehhez hasonlóan elhallgatott alagutak és kamrák tucatjai lehetnek a mélyben, melyek egy része az előző emberiség műve lehetett.

Legalábbis így emlegetik azt a civilizációt, melyhez ma is kapcsolják az eredetüket.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.